MENÜ

Vitor Pereira yanlış mı anlaşıldı?

Abone Ol Google News

Örneğin üçlü savunma anlayışıyla oynayarak kaybettiği karşılaşmadan sonra “maç başladıktan itibaren sistem ve taktik birbirine karışır” demiş. Portekizli hocanın söylediği teknik bir yorumdur. Ancak bu noktada bir tercüme hatası olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Gazeteciler neden sormuyor?

Ya da sistem ile taktiğin neden birbirine karıştığı açıklayıcı bilgiler verilmeye muhtaçtır. Pereira açıklamıyorsa basın toplantısına katılan gazeteciler sormak durumundadırlar.

Çünkü sistem ve taktik birbirine karışmaz. Hoca “oyunun başlangıcında gördüğünüz dizilişler(sistem) maç başladıktan sonra değişir. Üçlü savunma zaman zaman beşli de olabilir” anlamında açıklama yapmıştır. Nitekim Fenerbahçe Olimpiyakos’tan yediği üç gol esnasında da savunmada 6-7 oyuncusu vardı.

Olimpiyakos, Fenerbahçe kalecisi Altay’dan dönen toplarda ceza alanı çevresini çok etkili bir şekilde kontrol edip goller atmasına karşın sarı lacivertliler savunma organizasyonu yapamayıp defansta kümelendiler sadece.

Hoca istemedikçe futbolcular taktik değiştiremez

Haberin Devamı

Medyada birçok arkadaşımız konuşurken ya da yazarken sistem ile taktiği aynı anlamda kullanıyorlar. Bu da kavram karmaşası yaratıyor. Pereira sistemle taktik birbirine karışıyor diyecek kadar bilgisiz olamaz.

Bir takım taktik konularda karmaşa yaşarsa bu hocadan kaynaklanır. Kurduğu taktik anlayışın uygulanmasında sorun var demektir. Hoca istemedikçe taktik anlayışta bırakın karmaşa yaşamayı değişiklik bile yapılamaz. Oyunun başında yenilen bir golden sonra taktik disiplinden kopmak ise kabul edilemez.

Her futbolcu bireysel, grupsal ve takım taktiklerine üst düzeyde bir disiplin anlayışıyla bağlı kalmak zorundadır. Bir futbolcu takımın her şeyi değil sadece bir parçasıdır. Bu anlayış içselleştirilemezse taktikler doğru uygulanamaz.

YORUM YAZ