MENÜ

Trabzonspor'un görüntüsü…

Abone Ol Google News

Sezonun ilk karşılaşmaları her takım için zordur. Özellikle yenilenmek anlamında hamle yapan takımlar içinse daha da zordur. Ancak Trabzonspor’un yenilenmek anlamında herhangi bir hamlesini de görmedik dün akşam. Bazı oyuncuların yıllık kazancında indirim yapmak yenilikse sözümüz yok. Ne var ki, kadro anlamında da değişik, geleceği olan genç oyuncular görmeyi beklerdik. Takım neredeyse geçen yılın aynı.

Haberin Devamı

Buna rağmen Trabzonspor’un oyun kurgusu ve taktik değerler açısından herhangi bir yeniliğinin olması bir yana, geçen yılı aratacak kadar da karmaşık bir oyun oynuyorlar. Hatta ne oynadıkları, hangi dizilişle alana çıktıkları, strateji ve taktiklerinin ne olduğunu anlamakta zorlandık. Geçen yıl ki kadro alana çıkıyorsa daha uyumlu bir futbol beklerdik.

Kadrosunun değeri ne olursa olsun Trabzonspor Türk futbolunda önemli bir firmadır. Bu bağlamda, hangi sahada, hangi kadroyla oynarlarsa oynasınlar, yenilseler bile rakipleriyle baş edebilecek bir yapıda olmalılar. Gelin görün ki, dün akşamki Trabzonspor bir tek gol pozisyonu yaratmak bir yana, dikkate değer bir hücum organizasyonu bile yapamadı.

Haberin Devamı

Sezon başı olması nedeniyle takım organizasyonunda sıkıntılar olabilir. Ancak en azından bazı oyuncular bireysel anlamda takıma katkı yapmaları gerekirdi. Bu konuda da öncelikle beklenen isimler, transfer döneminde isimlerinden en çok söz edilen iki genç, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür olmalıydı. Bu ikilinin öz kaynaktan yetişmesi onlara daha fazla sorumluluk yüklüyor. Ancak Trabzonspor’un en çok top kaybeden oyuncuları bu ikiliydi. Hedefe oynamak, sonuç alıcı girişimlerde bulunmak için top kaybedilebilir. Ancak ikisinden de böyle bir duyarlılık göremedik. Hücumda belirsizlik olunca takımın görüntüsüne de karmaşa hakim oluyor.

YORUM YAZ