MENÜ

Terim'in her yaptığı doğru mudur?

Abone Ol Google News

Üst düzeyde rekabet içinde olan bir takımın 20. dakikada iki oyuncusunu, ilk yarının sonlarında da üçüncü futbolcusunu sakatlık nedeniyle değiştirmesi, futbolda pek karşı karşıya kalınan bir durum değildir. Serdar Aziz’in sık sakatlandığını biliyoruz. Çapraz bağ ameliyatı olduktan sonra böylesi olumsuz durumlarla karşılaştığı bir gerçektir. Ancak üç oyuncunun da rakip darbesi ile karşılaşmadan oyunu terk etmeleri Galatasaray’da dinlenme-çalışma ya da seyahat yorgunlukları arasındaki ilişkiler göz önüne alındığında bir çelişki olduğu açıktır.

Haberin Devamı

İlk yarıda üç oyuncusunu değiştirmek zorunda kalan bir takımın tüm oyun kurgusunun alt üst olması normaldir. Anormal olan, koşullar ne olursa olsun Galatasaray gibi bir takımın maç boyunca tek bir gol pozisyonu bulmasıdır. Maçın ikinci yarısında oyuna alınan Lima, seçimlerinde biraz dikkatli olsaydı Bursaspor maçı birkaç farkla kazanabilirdi.

Fatih Terim, milli maç öncesindeki Antalyaspor karşılaşmasında iki stoperi santrfor oynatarak maçı kazanmıştı. Ancak, Sinan Gümüş’ün santrfor oynatılarak maçı kazanacağını düşünmek Terim’in dün akşamki maçtaki açmazıydı. Zaten Eren Derdiyok’un attığı kafa golü de, Fatih Hoca’nın yaptığı yanlışlığın göstergesi olmalı.

Haberin Devamı

Fatih Terim’in yaptığı her uygulama doğru sonuç verir diye bir genelleme olamaz. Eren-Sinan seçimi bir yana artık rakipler tarafından ezberlenen Rodrigues uygulamalarına da bir çözüm bulmalıdır Fatih Hoca. Galatasaray, kaybetmesi muhtemel olan bir karşılaşmadan bir puan alarak ayrıldı. Bu maçta kaybettiği iki puanın yanında kazançları da var. Ozan Kabak ikinci kez penaltı yapmasına karşın savunmanın en iyi oyuncusuydu.

Kuşkusuz rakiplerine yaptığı girişimlerde zamanlama hatası yapması deneyim kazanılarak giderilebilecektir. Galatasaray-Bursaspor maçına ilişkin sorulması gereken soru şudur kanımca: Galatasaray sahaya üç yerli ile çıktı, Bursaspor ise üç yabancıyla. Karşılaşmada daha iyi oynayan ve iki puanı kaybeden takımın Bursaspor olması, yerli yabancı tartışması için çözüm olmasa da, karmaşık düşüncelerin aydınlatılması yolunda bir gösterge olabilir mi?

YORUM YAZ