MENÜ

Terim, Güneş'e destek mi verdi?

Abone Ol Google News

Ülkemiz futbol dünyasında teknik direktörlerin içten gelen bir samimiyetle birbirlerine destek verdiği durumlarla az karşılaşırız. Bu bağlamda Fatih Terim’in Şenol Güneş hakkında söyledikleri dikkat çekicidir. Ancak Terim’in konuşmasının içeriği olmasına karşın içten olduğuna ilişkin kuşkularım var. Söylenenler bilimsel gerçeklerle çelişiyor, duygusallıkla sınırlı kalıyor.

Haberin Devamı

Fatih Terim kariyerindeki bir teknik direktörün söyledikleri toplumda yankı uyandırabilmelidir. Sözgelimi Terim şöyle konuşabilirdi: “Şenol Güneş’ten önce de sonra da defalarca Ulusal takımın başında bulundum. Ne yazık ki, bütün bu gelişmelerin yaşanmasında benim de Güneş kadar kusurum var. Ulusal takımın başında en çok sahaya çıkan bir hoca olarak bir milli takım geleneği ve kültürü oluşturamadım. Bu yüzden benim bıraktıklarımın bir devamı olan Şenol Güneş’in elinde yeterince bilgi ve birikim olmadığından ancak bu kadarını yapabildi. 40 yıla yaklaşan teknik direktörlüğüm sırasında bir tek teknik adam yetiştiremedim. Yanıma aldıklarımın tümü benim söylediklerimi onaylayan adamlar olduğu için gelişemediler.”

Haberin Devamı

Milli takıma neden Alman altyapı hocası

Hatta eğer Kuntz ile anlaşma yapılırsa ortaya çıkıp “Bugün gelinen noktada Ulusal takımın başına Almanya Alt yapı hocalarından Stefan Kuntz’un getirilme çabaları da, yanımızda hoca yetiştirememenin bir sonucudur” diyebilmelidir.

Şenol Güneş’e destek ancak böyle olur. Yani ortada bir başarısızlık varsa onu paylaşarak… Fatih Terim destek vermek istiyorsa şöyle konuşmalıydı belki de: “Bilim organize olmuş sağduyu değildir, en heyecan verici yönüyle, sezgi adını verdiğimiz eski, insan merkezli önyargıların karşısına güçlü kuramlar çıkartarak, dünyaya ilişkin görüşümüzü, yeniden formüle eden bir etkinliktir. Sağlık bilimlerinden doğa bilimlerine, hukuktan sosyoloji, psikoloji, mantık, felsefeye, istatistikten matematiğe tüm bilim dallarını bünyesinde toplayan futbolda yaşanılanlardan tek başına teknik adam sorumlu tutulamaz. Bugün artık futbol tek başına teknik adamlara bırakılamaz…”

Çoktan terk edilmiş görüşlere sığınmak…

Bu tür bir konuşma Güneş’e destek verir ve toplumun hangi konular üzerine dikkat kesilmesinin yolunu da açarak insanların o yöne doğru yol alması konusunda kalıcı mesajlar verir.

Karşımızda böylesi devasa bir işkolu varken çoktan terk edilmiş olması gereken görüşler kendini öne çıkartıp alttan alta etkinliğini sürdürmesine engel olunmalıdır.

Şenol Güneş, Fatih Terim’den duymak istediğimiz desteğin aksine bilime sırtını çevirip “futbol bilim değildir” diyerek eski görüşlere sığınıp kendi sonunu hazırladı.

YORUM YAZ