MENÜ

Stefan Kuntz'un seçimi!

Abone Ol Google News

Demokrasisi güçlü, insan ilişkilerinde akrabalık, kan bağı ve yakınlık gibi feodal bağları kopardığına inandığımız Almanya’da önemli görevlere hak edenler getirilir büyük olasılıkla. Bu bağlamda Ulusal takımın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz ülkemiz futbolunun geleceği için önemli bir seçimdir.

Haberin Devamı

Bizim futbol dünyamızda herkesin gözü üstyapılarda olduğu halde Almanlar için daha önemlisi altyapılardır. Dolayısıyla altyapılarda görev verdikleri hocalar Alman futbolunun geleceğine en önemli yatırımdır. Bu bağlamda Stefan Kuntz’dan günü kurtarmak yerine geleceği kurmasını beklersek başarılı olabiliriz. Ancak geleceği kurmanın tek başına bir teknik adamın işi olmadığını unutmadan…

Şenol Güneş mi yoksa Stefan Kuntz mu haklı?

Ne var ki Alman teknik adam Norveç ve Letonya karşılaşmaları için A Milli takım seçiminde hanesine bir eksi yazdırdı. Önceki teknik direktör Şenol Güneş’in “yavaş” olduğu gerekçesiyle takıma almadığı, ülkemizin son şampiyonu Beşiktaş’ın teknik direktörü Sergen Yalçın’ın hakkında “hangi yeteneği var” dediği Caner Erkin’i yeniden kadroya alması, Halil Dervişoğlu’nu ise görmezden gelmesi nasıl açıklanabilir? Kim haklı? Şenol Güneş ve Sergen Yalçın mı yoksa Stefan Kuntz mu?

Haberin Devamı

Gerçi Alman teknik adamın henüz futbolumuza ve dolayısıyla Ulusal takıma tam egemen olduğu söylenemez. Hatta bu kadroyu kendisinin seçtiği bile kuşkuludur.

Yaklaşık iki hafta içinde izlediği maçlarda yabancı futbolcuların arasına serpiştirilmiş üçer Türk’e dikkat kesilmek kolay değildir. Yanına aldığı yardımcıları da yabancı ve ülkemiz futbolunu yeterince tanımıyorlar.

Halil Dervişoğlu neden kadroya alınmadı?

O zaman sormak gerekir; Caner Erkin’i kadroya alıp Halil Dervişoğlu’nu dışarıda bırakmak kimin fikridir?

O Halil Dervişoğlu ki, Cebeli Tarık karşısında neredeyse bunalıma girmiş olan Ulusal takıma galibiyetin kapısını aralayan golü atmış, Hollanda karşısında kazanılan tek sayıyı rakip kaleci ve savunmaya yaptığı pres sonucunda neredeyse tek başına yaratmıştı.

İlk gördüğüm günden bu yana “ayak bileklerinde Cruyff esintileri var” dediğim Halil ülkemiz futbolunun on yılına damgasını vuracak bir oyuncu iken Ulusal takıma çağrılmaması kimin seçimidir?

Ülkemiz Liginin şampiyonu Beşiktaş’ın kalecisi Ersin varken Sinan Bolat’ın seçilmesi de yine bir seçim yanlışlığı olsa gerek.

YORUM YAZ