MENÜ

Sörloth'ün ikinci golünden alınacak dersler…

Abone Ol Google News

Topla daha fazla oynayıp daha çok şut çeken takım mı yoksa istatiksel veri olarak geride olan takım mı kazanmaya daha yakındır? Bu sorunun yanıtını yapılan araştırmalar vermiştir: Daha uzun süreli paslaşmalar hücum eden takımın daha fazla şut çekmesi anlamına gelir. Ama aynı zamanda kaleyi bulan şut sayısında da azalma anlamı taşır. Nedeni basit ve anlaşılırdır. Siz paslaşmayı sürdürdükçe rakip takım savunmada planlı bir birikim yapar. Hatta savunma ilkelerinden denge ve organizasyonu da kolayca devreye sokar.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın Trabzonspor karşısında ortaya koyduğu atak futbolun yeterince sonuç almamasının nedeni de budur. 29 şut çeken siyah beyazlı takım ancak üçte birinde kaleyi buldular ki, bunlara attıkları iki golde dahildir. Gollerin gerçek bir şutla atılmadığı, neredeyse ayak burnu ve içiyle dürtme eylemiyle gerçekleştiği de başka bir ayrıntıdır. Trabzonspor ise rakip kaleye 9 şut çekmiş bunların üçü kaleyi bulmuş. Attıkları iki golde kaleyi bulan vuruşların içindedir. Sörloth’ün attığı iki gol gerçek şutlarla gerçekleşti.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un golcüsünün attığı ikinci gol futbol alanlarımızda çek ender görülen, öğretici gollerden biriydi. Gol hem hücumda genişlik ve delicilik anlamında hem de rakip savunmanın dengesini bozmak konusunda tipik bir örnekleme oldu. Antrenör eğitim seminerlerinde üzerinde en az bir saat konuşulacak kadar öğretici malzeme içeren bir goldü.

Ekuban sağ tarafta topla buluştuğu zaman Sörloth en az 20 metre kadar arka direğe, Beşiktaş savunmasının kör noktasına depar attı ve Vida’dan kurtuldu. Ekuban’ın o noktaya tam bir gol pası vermesi de kusursuzdu. Topsuz oyun ustalığı ile pas zamanlamasının örtüşmesi ile gerçekleşen gol mükemmeldi ancak Vida’nın iki golde de savunma hatası ya da adamını kaçırması da göz önüne alınmalıdır. Sörloth’ün ikinci goldeki müthiş topsuz koşusu gibi bir eylemi Beşiktaş’ın santrforu Burak Yılmaz’da hiç görmedik.

“Kuzey Rüzgarı” olarak anılan Sörloth’a bundan sonra Kuzey’in Kasırgası denilse hakkıdır. Ligimizin zor koşulları içerisinde fiziksel olarak bütün savunmacılara üstünlük sağlayıp, attığı basit ve temiz gollerle gol krallığına koşar adım gitmesi her unvanın ona yakışacağı anlamını taşımaktadır. Futbolda atletizmin ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha Sörloth’a bakarak anlamaktayız…

YORUM YAZ