MENÜ

Sonucu Galatasaray tandemi belirledi

Abone Ol Google News

Savunmadan oyunun kurulması bugünün futbolunun gereklerinden biridir. Bu görev de genellikle tandemdeki ikiliye düşer. Ancak bu ikili oyun kurmak adına topla uzun driplingler yaparak ileri çıkarsa ya da uzun paslarla oynamaya çalışırlarsa hem kendileri hem de takımın başına iş açarlar. Galatasaray için işlerin iyi gitmeyeceği henüz oyunun başında Donk ve Luyindama’nın verdiği görüntülerle net bir biçimde belli oldu. Oysa ikisinin yapması gereken, en basit ve hızlı şekilde topu sağ salim orta alan oyuncularına aktarmaktır.

Haberin Devamı

Zaten orta alanda Taylan’ın dışındakiler başına buyruk oynuyorlardı. Bu disiplin eksikliğine tandem de ortak oldu. Konyaspor’un kazandığı penaltıda Luyindama önce topu uzaklaştıracağına, ceza alanı içinde topa basmaya çalışıyor. Sadece oyun disiplininden kopmuyor, çevre görüşü konusunda da umursamaz davranıyor.

Orta alandaki duyarsızlık Konyaspor’un ikinci bölgeyi çok rahat geçip Galatasaray savunmasının üzerine gelmesine neden oldu. . Tandemdeki ikili soğukkanlı oynayayım derken her türlü savunma hatası yapınca deplasmanda kazanamazsınız.

Haberin Devamı

Üstelik, Galatasaray hücumda etkili olmamasına karşın deplasmanda üç gol attı. Ancak ligin en az gol yiyen takımı kalesinde dört gol gördü. Bu durum, Anadolu takımları söz konusu olduğunda çok kolay görülen, yaşanan bir olay değildir.

Hücum düşünüldüğünde bekleri ileri çıkartmak oyunun temel mantığıdır. Ancak beklerin yanına orta alan oyuncularını gönderemiyorsanız, bu oyun yapısını ezbere uygulayamıyorsanız ataklar da güdük kalır. Bunu en iyi şekilde Feghouli yapıyordu, o da olmayınca beklerin çıkışları ancak bir penaltı getirebildi.

Salgın döneminde hafta sonu ve hafta arası oynamak kolay değil. Sakatlıklar ve hastalıklar teknik adamları zor durumda bırakıyor. Bu nedenle onlar hem takımla hem de kendileri ile uğraşıyorlar. Ancak gene de en çok kontrollü olması gerekenler onlardır. Seyirci olmayınca söyledikleri her şey hakemlerin kulağına gidiyor. Üst üste bu kadar çok teknik adamın kırmızı kart görmesi lig tarihinde görülmüş şey değildir.

YORUM YAZ