MENÜ

Şimdi doğru oyun zamanıdır

Abone Ol Google News

Sezon başından bugüne dek oynanan maçları hafızamızda canlandıracak olursak, ligimizin futbol açısından doyurucu olmadığını çoğumuz söyleyebiliriz. Kuşkusuz 36 maçlık uzun bir maratonun sonunda zirvede kalmak rastlantılarla açıklanamaz.

Haberin Devamı

Birkaç maçlık kısa erimli turnuvalar da rastlantı söz konusu olabilir. Onun içindir ki benim için en değerli şampiyonluk ligi zirvede bitirmektir.

Bu köşenin okurları epey bir zamandır Galatasaray’ın oynadığı futbola dikkat çektiğimi bilirler. Özellikle orta alan organizasyonlarıyla rakip takımları futbol topundan mahrum bırakmak amaçlı oyun ligin ikinci yarısında daha da belirginleşti Galatasaray’da.

Galatasaray’ın oyun üstünlüğü…

Dolayısıyla ligin bitimine dört maç kala zirvede ortaya çıkan beş puanlık fark, sarı kırmızılı takımın rakiplerine göre oyun üstünlüğünün karşılığı olsa gerek…

Ne var ki son oynanan iki maça bakıldığında Galatasaray’ın oyununda da bir gerileme görülmektedir. Bu gayet normaldir. Çünkü artık rakibini baskı altına alıp sınırsız enerji harcamak zamanı değil. Şimdi artık doğru oyun zamanıdır.

Haberin Devamı

Ne denli doğru oyun oynarsanız oynayın kazanmanın herhangi bir formülü de garantisi de yoktur. Bir takım rakibine karşı ezici üstünlük sağladığı halde maçı kaybettiğine ilişkin örneklerle doludur futbol tarihi.

Kazanmanın içindeki kaybetme tohumları…

Ayrıca sürekli kazanma hali, telafisi çok zor olan kayıpların tohumuna da gebe olabilir. Mesafe çok kısaldığı için böylesi dönemlerde iyi futboldan çok doğru oyun öncelik kazanır.

Doğru oyun, takımların kendi oyunlarının yanında rakibi bozma, oynatmama taktik ve planları da içerdiğinden izleyenlere hoş anlar yaratacak dakikalar az, sıkıntı daha fazladır.  Şampiyonluk adaylarının kalan maçlarının bu doğrultuda geçme olasılığı yüksektir.

YORUM YAZ