MENÜ

Sezon başı sıkıntısı mı?

Abone Ol Google News

On yıl öncesine kadar takımların ilk maçları için “sezon başı sıkıntısı” yorumu klasikleşmiş bir yaklaşımdı. Hatta sezon başında yapılan fiziksel yüklemenin verdiği ağırlık da epey benimsenmiş bir görüştü. Ne var ki artık bunlar gerilerde kaldı. Bugünkü teknolojik gelişmişlik ortamında takımlar ilk maça bile her yönüyle hazırlanabiliyor.

Haberin Devamı

Ancak yapılamayan ya da yapılıp da yanlış hesaplanan transferler, takımda fazla oyuncu değişiklikleri bugünkü sezon başı oyunlarının yeni sıkıntıları olsa gerek. Beşiktaş’ı izlerken oyunun bu yanı ciddi şekilde dikkat çekti. Geçen sezondan kadrosunda birçok oyuncu elinde olan Beşiktaş neredeyse yeni bir kadro kurgusuyla çıktı Kayserispor karşısına.

Bu yenilenmiş kadro maçın başından sonuna değin sıkıntı çekti. Özellikle savunmanın ortası geçen yıl olduğu gibi bu sene de verdiği açıklarla kaleci Ersin’i rakip forvetlerle baş başa bıraktı.

İsmael ipin ucunu kaçırıyor mu?

Valerien İsmael’in ipleri elinde tutan bir teknik direktör olduğunu biliyoruz. Yani oyuncuların kendi inisiyatifine pek izin vermez. Dün akşamki görüntülere göre savunmanın ortasında ipleri elinden kaçırmış durumda. Savunma ortasındaki kusurlar eksiklere bağlanabilir ancak eksiklikten Welinton kastediliyorsa O, Beşiktaş savunmasının ilk tercihlerinden olmayacak zaten.

Haberin Devamı

Geçen yıl Türkiye’ye gelip Trabzonspor karşısına çıkan İsmael gelecek için umut vermişti. Oynattığı baskıya dayalı oyun göz kamaştırmıştı. Ancak elindeki futbolcu kadrosuyla o oyunun devamlılığı olamazdı. Nitekim olmadı da…

Baskıya dayalı oyunun uygulanabilmesi için ilk isteği Weghorst’u. Aynı zamanda bir savunma sistemi olan “baskı” ondan başlayacaktı. Nitekim Hollandalı forvet görevini çok başarılı bir şekilde yaptı ama etrafında oynayan arkadaşlarının haline de şaşıp kaldı. Sağa sola saldırdıktan sonra ellerini açıp öylece kaldı, arkadaşlarının neden baskıya gelmediğini anlatmaya çalıştı izleyenlere…

Weghorst tamam da ya Muleka?

Arkasında Salih ve Gehezzal topla iyi ama topsuz oyunda izleyici konumundaki bu oyuncularla ne İsmael’ın prese dayalı oyunu ne de Weghorst’un saldırganlığı işe yarar! Ancak Weghorst’un birinci sınıf bir futbolcu olduğunun altını çizmeliyiz. Belki az gol atar hatta hiç atmayabilir ama bütün gollerin hazırlığında başrolü o alır.

Weghorst ile rakip savunmayı yorup Muleka ile gol bulmayı uman İsmael’in düşüncesi Kayserispor karşısında tutmadı. Muleka’yı bir de deplasmanlarda yani açık alanlarda görmek gerekir. Olmazsa yeni bir Djagne olayı için hazır bekleyin!

YORUM YAZ