MENÜ

Sergen Yalçın'ın Nsakala'sı

Abone Ol Google News

Beşiktaş, Paok ile oynadığı ilk Avrupa maçında rahatsızlığım nedeniyle hastanede yatmaktaydım. Maçı hastanedeki odamda televizyondan izledikten sonra “eyvah” dedim içimden. Welinton ile Nsakala’nın sahada duruşlarını, pozisyon alışlarını, savunma prensipleriyle ilişkilerini görünce telefonuma sarılıp birkaç Beşiktaş yazar ve muhabirine “ne olur bu iki futbolcuyu araştırın, hangi koşullar altında, Beşiktaş’a nasıl alınmışlar, bu iki oyuncu mutlaka araştırılmalıdır” diye mesaj gönderdim. Hiç kimseden ses çıkmadı.

Haberin Devamı

Bu iki oyuncu yüzünden yitirilen puanlar nedeniyle Beşiktaş şampiyonluğu kaybetme noktasına geldi. Gelinen noktada Galatasaray büyük olasılıkla şampiyon olacak. Eğer Fenerbahçe’nin başında gerçek bir teknik direktör olsa son iki haftaya gelindiğinde şampiyonun adı Fenerbahçe olacaktı.

Diğer büyükleri yarışın içine Yaçlın’ın hataları getirdi

İşin ilginç yanı başında gerçek anlamda teknik direktörü olmayan Beşiktaş ve Fenerbahçe yarışta geriye düştüler. Bir başka deyişle teknik direktör farkı hiç hesapta olmayan Galatasaray’ı en avantajlı konuma getirdi.

Haberin Devamı

Gerçek bir teknik direktör olarak kabul etmediğim Sergen Yalçın için kimse elindeki diplomayı öne sürüp daha önce birkaç takımdaki yarım yamalak çalışmasını gündeme getirmesin. Tıp fakültesini bitiren doktor da hemen ameliyata girmiyor.

Sergen Yalçın sorunları sezon başında görmeliydi

Sergen Yalçın gerçek bir teknik direktör olsaydı Nsakala ve Welinton’un Beşiktaş’a alınmasına karşı çıkardı. Varsayalım ki alındılar. O zaman Paok maçındaki görüntülerde ben değil Sergen Yalçın’ın “eyvah” demesi gerekirdi. O zaman bu iki oyuncunun yerini nasıl dolduracağını düşünmeliydi. Gerçek teknik direktör böyle olunur. Sorunları sezon başında görebilmekle…

Geçen sezon Abdullah Avcı ile yollar ayrıldıktan sonraki ilk maçta Beşiktaş’ın başında Şenol Fidan sahaya çıktı. Beşiktaş’ın sol beki Rıdvan Yılmaz’dı ve hepimiz ona hayran kaldık. Sergen Yalçın görevi devralınca ilk işi Rıdvan’ı kulübeye almak oldu. Sonrasında Beşiktaş kadrosunun en zayıf halkası olan Nsakala’yı oynatmak için bin dereden su getirdi. Sonuç; Karagümrük maçında da takımına iki gol yedirdi.

Sergen Yalçın A2 takımından neden istifa etti?

Mustafa Denizli Beşiktaş teknik direktörü iken Sergen Yalçın’da A2 takımının sorumlusuydu. Neden istifa ettiğini biliyor musunuz? Yalçın’ın gerekçesi şuydu: ”Mustafa Denizli altyapıyla ilgilenmiyor.” Peki, Sergen Yalçın Beşiktaş’ın başına geldiğinde ilk uygulaması ne oldu?

Altyapı ve Beşiktaş kadrosunda olan tüm gençleri yok pahasına başka takımlara göndermek, Fatih Aksoy’u Alanyaspor’a verip, Nsakala’yı almak… Sizin teknik direktör olduğunu sandığınız kişi işte budur. Teknik direktörlük bir liderlik ve kültür adamlığı işidir. “Ben kitap mitap okumam, oyunu okurum” diyen Yalçın’ın işin kültürel boyutlarıyla ilgilenmediği zaten ortadadır, öyle değil?

YORUM YAZ