MENÜ

Sergen Yalçın'ın çaresizliği

Abone Ol Google News

Geçen yıl Sergen Yalçın’ın yerine hoca aranırken transfer edilen Aboubakar ve üç arkadaşıyla çıkışa geçen Beşiktaş’ta herkesin yüzünde güller açmaya başlamıştı. Gitti gidecek derken başındaki kara bulutlar dağılan Sergen Yalçın kendine gelmiş, takım kazandıkça özgüveni yükselmişti.

Haberin Devamı

Öyle ki bir sene önce tam da ligin bu haftalarına denk düşen bir dönemde Sergen Yalçın, Hürriyet gazetesinden İsmail Er ile geçekleştirdiği söyleşide “kitap mitap okumam, oyunu okurum” demişti. Hep söylerim, bugünün futbolunun içinde toplumun önüne çıkmış insanlar söylediklerine dikkat etmeliler.

Futbol herkesi ters köşeye yatırabilir

Çünkü futbol insanların söylediklerini çürütmek, üzerinden çok zaman geçmeden, futbol deyimiyle söz sahiplerini ters köşeye yatırmak konusunda inanılmaz bir özelliğe sahiptir. Futbol, günü, yeri ve zamanı geldiğinde herkesi yanıltır!

Zamanında ismet Paşa(İnönü) “Ağızdan çıkan söz aynı tüpten çıkan macun gibidir, bir daha geri koyamazsınız” demişti. Gerçi daha sonra oğlu Prof.Dr. Erdal İnönü tüpten çıkan diş macununu tekrar yerine konulabileceğini kanıtlamıştı ama ağızdan çıkan söz için henüz böyle bir gelişme olmadı. Ancak ağızdan çıkan sözlerin yanlışlığı ortaya çıkınca sözünü geri alma, özür dileme gibi bilenen en basit nezaket kuralları vardır.

Haberin Devamı

Teknik ekip çaresiz kalır mı?

Ne var ki, Sergen Yalçın’dan henüz yanlışından dönme gibi bir erdeme doğru adım atmanın ipuçlarını bile göremedik. Oyunu okumakta iddialı olan Yalçın son oynanan Alanyaspor maçından sonra hiçbir şeyi anlamadığını, kendilerini çaresizce oturan bir teknik ekip olarak görmenin sıkıntılarını dile getirdi.

Yani, özetle, bir yıl içinde oyun okumaktan çaresiz kalmaya varan bir yolculuk. Onca transfer ve takıma takviyeden sonra gelinen nokta, teknik direktörün bu olanlardan sonra sorumluluk almaktan kaçması…

Bu da bizim futbol kültürümüzde çok görülen bir anlayış değil. Sonuçlar ne olursa olsun teknik direktörler hep sorumluluğu kendilerinde toplamışlardır. Çünkü teknik kadroyu oluşturup, futbolcuları takıma alan teknik adamdır.

Takımda Aboubakar gibi bir “köşe taşı” yok!

Geçen sezon başında işler kötü giderken yapılan transferlere ilişkin bir soruya “bunu yönetime sorun demişti”. Acaba bu sene de benzer şeyler mi oldu ki, Sergen Yalçın sorumluluktan kaçıyor? Bence Sergen Yalçın’ın en önemli sorunu bu yılki Beşiktaş’ta Aboubakar gibi bir “köşe taşı” bulamaması.

Blokları ya da duvarları birbirine yapıştıran, binayı dengeleyen, sağlamlaştıran, üstüne konulacak ağırlıkları taşıyabilen bir yapıdan yoksun olması. Köşe taşı yerine normal duvar taşlarını köşe taşı diye kullanırsanız elinizdeki yapı sarsıntılara uzun süre dayanmaz. Dolayısıyla bu durumdan şikayetçi olacak en son kişi de siz olmalısınız…

YORUM YAZ