MENÜ

Sergen Yalçın'ın buluşu…

Abone Ol Google News

Öncelikle Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın’ı kutlamak gerekir. Kutlamamın nedeni ne Beşiktaş’ın oynadığı futbol ne de Başkent Ankara’da aldığı üç farklı yengidir. Çünkü Beşiktaş zirve yarışına girdiği günden bu yana en verimsiz futbolunu oynadı, Geneçlerbirliği “ya hep ya hiç” anlayışıyla savunma güvenliğini elden bıraktığı son dakikalara kadar skor da sıkıntılıydı.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın’ın başarısı ya da doğru uygulaması iki sol bekinden de yoksun kaldığı bu günlerde takım içinden olabilecek en iyi sol beki bulmuş olmasıdır. Mücadeleci, çabuk, devamlılığı olan hatta gözü kara Dorukhan sol bek oynayabilirdi ki Yalçın onun bu özelliklerine güvenerek doğru bir seçim yapmıştı. Oysa maçtan önce medyada kurulan takımda Rosier sol beke konmuş, Dorukhan sağ beke yerleştirilmiş ve bu doğrultuda yorumlar yapılmıştı.

Böylesi zamanlarda aklıma hep Gordon Milne gelir. Sergen Yalçın’ın da oynadığı günlerde sol bek Kadir Akbulut sakatlanmıştı. Maç öncesi gazetelerde kadrolar kurulmuş, sağ bek Recep sol beke, orta alandan Rıza Çalımbay sağ beke, Rıza’nın yerine bir başka oyuncu… Ama Gordon Milne sol beke Bünyamin’i koymuş kimseyi yerinden etmemişti. İşte, teknik direktör katkısı budur, görüldüğü gibi zor da değildir. Eh, ne de olsa Yalçın Miln’in öğrencisi…

Haberin Devamı

Sergen Yalçın’a yöneltmemiz gereken eleştiri ise henüz oyunun başında “ben bugün bu sahada iş yapmam” der gibi sorumluluktan kaçan oyunculara çok uzun süre sabır göstermesidir. Beş oyuncu değiştirme hakkı olmasa durum anlaşılabilir. Ancak Aboubakar, Larin ve Ljajic topla buluştukları zaman olması gerekeni değil de tam tersi konumda hareket etmeleri oyunun devamında varlık göstermeyeceklerinin kanıtıydı. Teknik direktör bunları görüp çok hızlı hareket etmesi gerekir.

Sergen Yalçın’ın elinde seçeneği bol bir kadro var. İki sol beki ve iki stoperi olmadığı halde sorun yaşamayan bir 11 kurabiliyor. Bu 11’in içinde bazı oyuncular geçmişte yaptıklarının üzerine yatıyorlar gibi geliyor bana. Aboubakar, Tarabzonspor karşılaşması da dahil olmak üzere dört haftadır çok kötü oynadığı halde ne hikmetse medyadan sonsuz övgü alıyor.

Neyse ki sahanın her yerindeki açıkları kapatan bir Souza var. Futbolcu üstü değil “insanüstü” oynuyor. Beşiktaş’a katkısıyla Atiba’nın en iyi dönemlerinin bile üstüne çıktı. Bu sezon 23 transfer yapan Fenerbahçe’de böyle bir oyuncu yok. O, bu formunu devam ettirdikçe “Fenerbahçe Souza’yı nasıl ve neden elden çıkarttı?” şeklinde bir soruyu herkesin sorma hakkı doğuyor.

YORUM YAZ