MENÜ

Sergen Yalçın'dan Gordon Milne olur mu?

Abone Ol Google News

İnandığımdan değil ama dikkatimi çektiği için yazıyorum, Beşiktaş’ta ne zaman Sergen Yalçın ön plana çıkartılsa puan kayıpları yaşanıyor. “Sergen Yalçın’ın dokunuşları” öylesine ön plana çıkartıldı ki, neredeyse onu Gordon Milne ile eşdeğer tutup, Fatih Terim’in ise önüne geçirdi bazı medya mensupları. Oysa Sergen Yalçın çok değil iki sezon önce teknik direktörlük belgesine bile sahip değildi, başkalarının diplomasıyla hocalık yapıyordu.

Haberin Devamı

Bu durum ülkenin futbol ayıplarından biri olarak karşımızda duruyor ve ne hikmetse bu yalana federasyon da ortak oluyor. Kural koyan Futbol Federasyonu kendi kurallarını yerle bir ediyor. “Süper Lig ve 1.Lig’de hocalık yapmak için UEFA Pro Lisansı şarttır” kuralını koyan da federasyon, bunu yok sayan da…

Yalçın teknik direktörlüğünü kanıtladı mı?

Fenerbahçe’nin teknik direktörü kim? Federasyona giden sözleşmede Erdinç Sözer, uygulamada Emre Belözoğlu!!! Henüz teknik direktörlüğünü kanıtlamamış, hiçbir başarı edinmemiş olan Sergen Yalçın’dan nasıl oluyor da bir Gordon Milne üretilebiliyor? Eh, deveyi konuşturduğumuza göre Sergen Yalçın’dan Gordon üretmek iş olmasa gerek!

Haberin Devamı

Gordon Milne yaklaşık 20 yaş ortalamasında bir takımla üç yıl uğraştıktan sonra üst üste şampiyonluklar kazandı. Yani bana söylediği gibi “çocuklar büyümeden şampiyon olamıyorlar.” Sergen Yalçın’ın takımında ise 39, 33, 32, 31, 30 yaşlarında oyuncular var.

Rıdvan Yılmaz’ı Nsakala’ya kurban etti

Bunların hangisine dokunmuş? Elinde 19 yaşında bir Rıdvan Yılmaz ve 21 yaşında Montero var, onları da oynatmıyor, Nsakala gibi hemen hemen her maçta Beşiktaş’ın başına bela olan bir oyuncuya Rıdvan’ı kurban ediyor.

Gordon Milne Alain Walsh’ta ısrarcıydı. Medya “Süleyman Seba’nın asker arkadaşı” diyerek onunla alay ediyordu ama Walsh o dönem İngiltere’nin yaşayan en büyük üç golcüsünden biriydi. Orta alan oynadığı halde 177 gol atmıştı. O günlerde medyanın bu tür bilgilerden pek haberi olmadığından işi espriye döküyorlardı.

Sergen Hoca Montero’ya neden dokunamıyor?

Peki, Welinton ve Nsakala ne yapmış, neyi kanıtlamış da Beşiktaş’ta oynamayı hak etmişler? Bu iki oyuncunun Beşiktaş’a gelişinin altında yatan gerçeği kimse deşmiyor, kimse de bir açıklama yapmıyor. Sergen Yalçın bunların neresine dokunup, ne yarattı?

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe maçının kazanılmasında önemli rol oynayan 21 yaşındaki Monterio’ya neden dokunamıyor? Unutmayın, ligin bitimine iki maç var, henüz Beşiktaş hiçbir şey kazanamamıştır, Sergen Yalçın ise teknik direktörlüğünü kanıtlamamıştır. Bence Sergen Yalçın takıma dokunmasın, rahat bıraksın yeter…

YORUM YAZ