MENÜ

Sergen Yalçın'a göre hakem…

Abone Ol Google News

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın sadece hakemlerden değil, ligde karşılaştığı takımlardan da şikayetçi olmaktadır zaman zaman. Yani Yalçın, sadece kendine göre hakem istemiyor, rakiplerinin de Beşiktaş’a uygun bir şekilde futbol oynamasını istemekten geri durmuyor. Antalyaspor ile 1-1 berabere kalındığı gün, yayıncı kuruluşa yaptığı maç sonu konuşması unutulacak gibi değil.

Haberin Devamı

Sergen Hoca Antalyaspor’un çok fazla savunma yaptığını söyleyip böyle oynamamaları gerektiğini istemişti. Hal böyle olunca hocanın hakemlerden şikayetçi olması hatta Halil Umut Meler’i Beşiktaş maçlarına istememesi çok da abartılı bir durum olmasa gerek. Lig lideri hakemlerden şikayetçi olursa lig sonuncusu ne yapsın?

Bir teknik direktörün Merkez Hakem Komitesi’nin işine müdahale ederek, atamalara yön vermeye çalışması bize özgü bir şey olsa gerek. MHK’nın Meler’i üst üste Beşiktaş’ın maçında görevlendirmesi ise futbolumuzda ilk kez görülmüş bir uygulama olmasına karşın son derece yerindedir.

Meseleyi ister Sergen Yalçın’a gözdağı olarak ele alın isterseniz MHK’nın resti şeklinde niteleyin, görevlendirmenin önünde ne etik ne de yasal bir engel vardır. Bir engel gibi görülecek bir olasılık vardır, o da maçın öncesinde ve sonrasında polemik yaratacak konuşmaların doğuracağı endişe. Varsın konuşulsun, insanlar buna da alışsın. Konuşuldukça tabu olarak görülen uygulamalar normalleşir.

Haberin Devamı

Milli maçlar öncesinde Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasını yöneten Halil Umut Meler başarısız olsaydı bu hafta dinlendirilirdi. Başarılı olduğuna için yeniden görev verildi. Atandığı maç Beşiktaş karşılaşması gibi görünse de aslında başka bir oyundur.

Çünkü bu kez Beşiktaş’ın rakibi Kasımpaşa’dır ve maç başka bir sahada oynanacaktır. Hakem takım isimlerine göre maç yönetmez. Alana çıktığında renklerle ilgilenmez. Renkler sadece pozisyonların karara bağlanmasında yardımcıdır. Hakemin görevi kuralları doğru uygulamaktır…

YORUM YAZ