MENÜ

Sergen Yalçın dökülüyor!

Abone Ol Google News

Bugün Beşiktaş’ın Sporting ile Şampiyonlar Ligi karşılaşması var. Hiç kuşku yok ki bu maç öncesinde bütün Beşiktaşlılar takımları hakkında iyi şeyler duymak isterler, buna hakları da var. Ancak ve ne yazık ki, Beşiktaş teknik direktörü buna izin vermiyor.

Haberin Devamı

Sivasspor maçında topa vurduğu için hakem tarafından tribüne gönderilen Yalçın aslında büyük bir cezadan kurtuldu. Çünkü topa vurmadan önce ettiği küfrü dudak okuyarak ince eleyip sık dokuyarak saptamaya ihtiyaç yoktu. Bütün izleyicilerin açıkça görüp tespit ettiği ağır küfrü yetkililer görmedi, ya da görmek işlerine gelmedi.

Bir maçlık cezasını Başakşehir karşılaşmasında çektikten sonra ligde takımının yedek kulübesindeki yerini alacak. Sergen Yalçın’ın, yedek kulübesindeki yerini almasının takımına ne kadar yararlı olacağı tartışma konusudur. Çünkü Yalçın sadece kulübede değil, yedek kulübesinin dışında da dökülüyor. Bilindiği gibi “dökülmek” futbolda formsuzluğu, iyi oynamamayı anlatan bir mahalle arası sözcüktür.

Yalçın öğretemiyor ama öğrenim ömür boyu sürüyor

Haberin Devamı

Beşiktaş teknik direktörü daha önce “ben futbolcuya gol atmayı öğretemem” dedi. Oysa eğitim bilimi derki, eğitim belli bir dönemde öğrenim ise ömür boyu sürer. Yalçın forvetlerine gol atmayı öğretemiyorsa, defans oyuncularına savunma yapmayı hiç öğretemez. Çünkü kendisi ömründe bir kez olsun savunma yaparak oynamadı. Bu söylemin anlamı şudur “benim futbolcularım sahada bildikleri gibi oynarlar.”

Nitekim Beşiktaşlı futbolcuların kafalarına göre, bildikleri gibi oynadıklarının bir örneğini Başakşehir karşılaşmasında Güven Yalçın’ın hesapsız kitapsız, bilgisiz ve amaçsız çektiği şutlardan gördük. Bir pozisyonda Rıdvan Yılmaz 40 metre civarında bir depar atarak sol taraftan arkasına bindirme yaptı. Ama o arkadaşının koşusunu tamamlamasını beklemeden şutunu çekti. Rıdvan iki kolunu yana açarak geriye döndü.

Beşiktaş’ın elinde kalan sadece futbol şansı!

Futbolcusuna gol atmayı öğretemeyeceğini söyleyen bir teknik adam büyük olasılıkla maçtan sonra Güven Yalçın’a ne yaptığını ve ne yapması gerektiğini de anlatmamıştır.

Teknik direktör ben gol atmasını öğretemem diyorsa oyuncu da “ne yapayım teknik adam öğretemiyorsa ben de deneyip yanılarak öğrenmeye çalışırım” diye düşünmez mi?

Sergen Yalçın’ın döküldüğünün bir örneğini de bu akşam oynanacak Sportif maçı öncesinde söylediklerinden anlamak mümkün. Sporting’e karşı nasıl bir performans ortaya koyacaklarını ve maçı kazanıp kazanamayacakları konusunda bilgisi olmadığını da söyledi Yalçın.

Doğrusunu isterseniz böylesi birçok konuyu bilmediğini açıklayan bir teknik direktöre ilk kez tanık oluyoruz. Ve bu çalıştırıcı Beşiktaş teknik direktörü! Ne diyelim? Hiç inanmadığım bir dilekle yazıyı bitirelim: Bu akşam Sporting karşısında Futbol şansı Beşiktaş’ın yanında olsun…

YORUM YAZ