MENÜ

Şenol Güneş'in seviye tespiti…

Abone Ol Google News

Kime ya da hangi ülkeye ait olduğunu anımsamıyorum ancak” bir söz insanın başına bin bela açar” özdeyişi aynı zamanda bize ait olan sukutun altın olduğu söyleminin de yolunu açar kanımca. Hele futbol söz konusu olduğunda söylenen sözlerin zaman içinde herkesi nasıl ters köşeye yatırdığının sayısız örneği vardır.

Haberin Devamı

Milli takımımız yarın İtalya karşısına çıkacak. Teknik direktörümüz Şenol Güneş Coriere Dello Sport’a demeç vermiş. Özeti şöyle: “İtiraf etmem gerekirse bu şampiyonayı 2020’de oynamayı tercih ederdim. O zaman çok iyi bir seviyeye ulaşmıştık.”

Biz bir yana artık Avrupa basını ve futbol ortamı bile Ulusal takımımızın başarılı olacağına ilişkin görüşler öne sürüyor. Yakından tanıdığım Şenol Güneş ise bu son söylediklerini bir bilinçaltı sorunu olarak ortaya koymaktadır. Herkesin başarılı olacağına inandığı bir takım başarısız olursa gerekçe hazır oluyor böylece.

Peki, Şenol Güneş’in sözleri doğru mudur? Şu anda elinde bulunan takım nasıl oluyor da 2020’den daha aşağı düzeyde olabiliyor? 2020’de daha iyi seviyedeydik dediği takım Moldova’ya atılan son dakika golü ile Avrupa şampiyonasına katılmayı hak kazandı. O gol olmasa belki de bugünkü konumumuzda olmayacak, şampiyonayı evden izleyecektik.

Haberin Devamı

Yaş ortalaması 24,5 olan bu takımın içinde Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan oyuncu var. Bir yıl önce yoktu. Genç oyunculardan kurulu olması nedeniyle bir yıl daha deneyim kazanmış olmanın avantajı nasıl yok sayılabiliyor?

Şenol Güneş Ulusal takımın seviyesi konusunda söylediklerine gerçekten inanıyor mu yoksa büyük usta Nazım Hikmet’in Arhavili İsmail şiirinde anlatmaya çalıştığı gibi “konuşmayı şehvetle seven” Karadenizlilerden biri olmaya mı çalışıyor?

Tamam, futbolda her durum için yapılacak bir yorum ve söylenecek bir söz vardır. Ancak Şenol Güneş konumundaki bir insan sözlerinin önünü ve arkasını doldurabilmelidir. Şenol Güneş ağzından çıkanların komutanı olmalıdır, esiri değil…

YORUM YAZ