MENÜ

Şenol Güneş tel tel dökülüyor…

Abone Ol Google News

Sosyal medyada mail adresimin dışında herhangi bir hesabım olmadığı için Şenol Güneş’in Sarpsborg maçından sonra seyirciye gidip yaptıklarını geç öğrendim. Sosyal medyada dolaşan video görüntülerinden pek bir şey anlaşılmasa da, Beşiktaş yandaşlarının küfürlü tezahüratını onaylayan bir hali var Güneş’in. Seyirciyi selamladıktan sonra dönüp giderken tekrar geriye dönüp el kaldırması işin tadını kaçırmış.

Haberin Devamı

Her fırsatta “öğretmen Şenol Güneş” diye söze başlayanlara karşın Şenol Güneş’te “öğretmen davranışı” olmadığını son iki sezonda gördük. Kaldı ki Şenol Güneş öğretmen değildir. Yaklaşık 40 sene önce eğitim enstitüsünü bitirmiş öğretmenlik diplomasını almıştır ama öğretmenlik yapmamıştır. 40 sene önce teknik direktörlük belgesi alıp hiç teknik direktörlük yapmayan biri antrenörlük mesleğinin mensubu olabilir mi? Çünkü meslek adamı olmak için o mesleğin geliştirme kurslarına, seminerlerine, sempozyumlarına, meslek içi eğitimlerine sürekli katılmak gerekir. Başka türlü yaptığınız meslekte yetkinleşmek mümkün olmaz.

Haberin Devamı

Konumuza dönecek olursak Şenol Güneş’e yakışmadı diyemeyeceğim, üzülerek. Çünkü Güneş, son iki yıldır tel tel dökülüyor. Şampiyon olduğu yıllarda Sokrates ve Sigmound Freud’dan alıntılar yapıp kendi düşüncesiymiş gibi felsefe yapan Şenol Hoca işler yolunda gitmeyince başta Aykut Kocaman olmak üzere rakiplerine, hakemlere ve etrafındakilere demediğini bırakmadı. Ali Koç gibi bir beyefendinin takımlar arasındaki ilişkileri düzeltmek için olağanüstü bir çaba sarf ettiği şu günlerde, hiç dilemiyorum ama Kadıköy’de yangın çıkarsa, bu yangını Şenol Güneş ateşlemiş olacak.

Bir takımın teknik direktörü alınan başarılı bir sonuçtan sonra elbette ki seyircisini selamlamalı. Ancak o seyirci işi küfür boyutlarına taşıyorsa Güneş arkasını dönüp hatta koşarak soyunma odasına gitmeliydi. Bir zamanlar Beşiktaş’ın bir teknik direktörü vardı. Adı Gordon Milne idi. Beşiktaş’ın başında üst üste üç şampiyonluk gördü. İnönü Stadı’ndaki her maçtan sonra depar atarak soyunma odasına koşardı. Acaba neden?

YORUM YAZ