MENÜ

Şenol Güneş öğretmen mi, öğrenci mi?

Abone Ol Google News

İnsan her yaşında hem öğrenci hem de öğretmendir. Bu bağlamda herkes birbirinden bir şey öğrenebilir. Ancak bulunduğu konum nedeniyle öğretici olması gereken insanlar öğrenci gibi davranıyorlarsa, hocalarına borçlarını kötü ödüyorlar demektir. Geçen sezonu kötü öğrenciler gibi yan yollara sapıp, Aykut Kocaman ve yarattığı hayali düşmanlarla harcayan Şenol Hoca, takıntıları yüzünden az kaldı Beşiktaş’ı Avrupa’dan ediyordu.

Haberin Devamı

Yaklaşık 30 yıldır teknik direktörlük yapan bir hoca, kamuoyu önünde başkanıyla üstü örtülü atışmaya girer mi? Sezon başı hazırlık kampına götürmediği futbolcusuna yine kamuoyu önünde “bavullarını toplayıp gitsin” der mi? Diyorsa neden sözünün arkasında durmuyor? Bakın, takımdan, kovmaktan beter ettiği Negredo Şenol Güneş’i adeta ipten aldı. “Şenol Hoca, kriz maçlarını yönetemiyor” diyenler bir kez daha haklı çıktı. Linz maçı Güneş’in teknik adamlık kariyerine yeni bir “kriz” olarak yazıldı. Bu kriz sanırım yönetimi de uyandıracaktır. Başkan Fikret Orman “Şenol Ağabey” söyleminden “Şenol Hoca” aşamasına geçtiği gün Güneş’in koltuğu sallanacaktır. Linz maçı sonun başlangıcıdır.

Haberin Devamı

UEFA PRO Lisansı’nın yanında öğretmenlik diploması da olan Şenol Güneş üç yıldır atağa çıkarken kaptırılan topların takımları nasıl yaktığını Oğuzhan Özyakup’a öğretememiş. Rusya’da yapılan Dünya Kupası’nın en kötü savunmacılarından biri olan, geçen sezon Beşiktaş’ta da suya sabuna dokunmadan gününü gün eden Pepe’nin yanına Roco’ya görev vermek öğrenci teknik adamların bile yapmayacağı büyük bir hatadır. Önceki yazılarımdan birinde de bu konuyu ayrıntılarıyla yazmıştım. Tandem bugünün futbolunun en hayati bölgesidir. Tandemde uyumsuzluk varsa o takımın maç kazanma ihtimali yoktur. Pepe’nin yanında Vida’ya görev verildiğinde yaşananlar da mı Şenol Güneş’e bir şeyler öğretememiş? Beşiktaş’ın teknik direktörü “deneme-yanılma” yöntemiyle iş yürütemez.

Çok merak ediyorum, Şenol Güneş bundan sonra gözlerini kaçırmadan, samimiyetle Negredo’nun gözlerine bakabilecek mi? İspanyol golcüyü yok sayıp Love’u parlatmaya devam edebilecek mi? Bir teknik direktör henüz sezon başı olmasına karşın bu denli kısa bir zamanda bu kadar hatayı nasıl yapar? Öğrenmenin yaşı yoktur da asıl kötü olan, öğretmenlik konumunda olan birinin ne öğreteceğini bilmemesidir…

YORUM YAZ