MENÜ

Şenol Güneş çelişkileri

Abone Ol Google News

Önce ülkemizin liglerinde görev yapan teknik adamlara mesaj gönderdi: “Elinizde sol ayaklı bir bekiniz varsa bana gönderin.” Biz de bu köşede sorduk: Siz hangi ülkenin teknik direktörüsünüz, ekibinizle birlikte ülkede oynanan maçları izlemiyor musunuz?

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta zaman zaman oynayan Rıdvan Yılmaz diye bir genç var, haberiniz yok mu? Varsa Sergen Yalçın’a rica edin, Rıdvan’ı daha fazla oynatsın. Sonra, Rıdvan Yılmaz takımında pek fazla görev almasa da, Güneş Ulusal takıma çağırdı.

Güneş ile Yalçın farkı!

Milli takımımızın teknik direktörü sol beke oyuncu ararken, Dünya Kupası grup eleme maçlarında Caner Erkin’i oynattı. Her maçta yüreğimizi ağzımıza getirdi. Bir ay önce Hollanda, Norveç ve Letonya’ya karşı oynattığı Caner Erkin’i Avrupa şampiyonası kadrosuna almadı.

Gerekçesi filozofları kıskandıracak bir zihinsel esneklik içermekteydi! “Savunması zayıf!” Sergen Yalçın’ın 2013 de “hiçbir yeteneği yok” dediği Caner’in durumunu 2021 de görebildi ancak…

Medya mensupları Burak Yılmaz’a alternatif olarak önerdikleri Halil Dervişoğlu için “takımında oynamıyor” dedi. Sayın Güneş siz Galatasaray’ın başında olsaydınız Halil’i oynatır mıydınız? Falcao ve Mohammed gibi iki santrfor varken onu nasıl oynatacaktı Terim?

Haberin Devamı

Roma’ya gidilirken duyduğum endişe…

Ne var ki Ulusal takımın hocasının, takımında oynamasa bile Halil Dervişoğlu’ndan haberdar olup onu yorulmuş Burak Yılmaz’ın yerine oynatabilirdi. Araştırmacı teknik adamlık bunu gerektirir. Neyse ki gecikmiş olsa da Halil Ulusal takım kadrosunda. Dilerim takımdan çıkartılacak dört futbolcunun içinde o olmaz.

Ulusal takım Roma’ya giderken beni en çok düşündüren Şenol Güneş’in bu çelişkili düşünce ve kararlarıdır. Attila Gökçe’nin de lütfedip köşesinde adımı anarak belirttiği gibi, Avrupa şampiyonası grup eleme maçları bittiğinde takımımızın final oynayabilecek yetkinlikte olduğunu yazmıştım. Çok şükür ki şimdi herkes benzer şeyler yazıyor. Ancak Şenol Güneş çelişkileri uykularımı kaçırıyor!

YORUM YAZ