MENÜ

Şenol Güneş ayağına kurşun sıkıyor

Abone Ol Google News

Her teknik direktörün futbol ve futbolcuya farklı, değişik bir bakış açısı olabilir. Ancak teknik direktör asla ve asla oyuncularına karşı takıntılı olamaz. Vagner Love’un, Beşiktaş’a hiçbir yararı olmayacağını Şenol Güneş’ten başka her kes gördü. İnsanlar çarşıda, pazarda, metroda, otobüste Negredo’nun Vagner Love’den daha kaliteli futbolcu olduğunu adeta bağırarak dile getiriyorlar, ama Şenol Güneş onu kazanmak için Beşiktaş’ın geleceğiyle oynuyor. Geçen yıl devre arasında Güneş’in onayıyla alındı ya, yanılmadığını göstermek için her yola başvuruyor.

Haberin Devamı

Ancak futbol ile inatlaşmak insanın kendi başını yer! Beşiktaş tribünleri Vagner Love’u istemediğini daha ligin birinci maçında gösterdi. Ona da yazık! Oynayabileceği takımlar mutlaka vardır, ama o takım Beşiktaş değil! Bir futbolcunun bu duruma düşürülmesi en önemli teknik adam hatalarından biridir.

Peki, Negredo neden kazanılmak istenmiyor? Çünkü, büyük olasılıkla Şenol Güneş onun transferine onay vermediği halde yönetim aldı. Mario Gomez türü leblebi gibi gol atan santrfor istiyor ancak artık böyle forvetler yok. Bir santrfor her geleni gol yapacaksa teknik adam neyle uğraşacak. Gol elbette işin en önemli parçası ve gol atmayan forvetlerin ne iş yaptığı pek anlaşılamıyor. Ancak birçok modern forvet bugün eski golcülerle bugünkülerin bir karması gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Örneğin Didier Drogba, Emmanuel Adebayor ve Negredo gibi forvetler aynı anda hem nokta adam hem pırpır forvet hem koçbaşı hem golcü hem fiziksel olarak güçlü hem de inceci tipler. Geçen yıl Fenerbahçe maçında Negredo’nun, Quaresma’ya verdiği ince paslar nasıl unutulur? Bugünkü santrforlar hem geriye gelebiliyor hem de kanada çıkabiliyor. Final paslarında olduğu kadar pozisyonları bitirmede de usta isimler. Peki, Vagner Love bu tanımlara uyan bir futbolcu mu?

Artık sadece yaratıcı oyuncu olmak, sadece golcü olmak yetmiyor, en iyi modern forvetlerde en azından birçok yönlülük unsuru var. Ek olarak da sistem içerisinde de işlev göstermek zorundalar. Şenol Güneş inadından vazgeçip Negredo’yu kazanmak zorundadır…

YORUM YAZ