MENÜ

Seba ve Canaydın'dan Ali Koç'a…

Abone Ol Google News

Türk futbolunda barış ve dostluk anlamında atılan adımlar yavaş yavaş da olsa ürünlerini vermeye başladı. Kendi kurumunu ve rakiplerini kırıp dökmeden, futbolun dostluk alanına ekilen filizlerin ilk noktasında Beşiktaş’ın beyefendi başkanı Süleyman Seba var. Seba’yı, Dolmabahçe’den sonsuzluğa uğurladığımız gün herkesin anısının önünde saf tutması futbolumuzun ve insanımızın ona verdiği değerin göstergesiydi.

Haberin Devamı

Denizlisporlu K.Erol’un attığı serbest vuruş golü ile şampiyonluğu yitirince “Şerefli ikincilik, şerefsiz şampiyonluktan iyidir” dediğinde ne anlatmak istediği pek anlaşılamamış, dolayısıyla tribünler “Ahmet Dursun, Seba gitsin” gibi tuhaf, kadirbilmez sloganlar atmıştı. Ancak onun izinden giden Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, centilmenlik ve efendilik taşının üstüne bir yenisini koymuştu.

Bugünlerde ise o taşları üst üste koyma ve ülkemiz futbolunda centilmenlik, dostluk anıtı yapmak için bayrağı Ali Koç devralmıştır. Hem de öyle bir devralma ki, salt kendi taraftarlarının değil tüm ülke futbolunun kalbine giden yola sevgi ve dostluk taşlarını döşeyerek...

Haberin Devamı

Türk sporunun yazı ailesine katıldığım ilk günlerden beri söyleyip yazdım; kendi insanına yatırım yapmayan, kendi insanının gücüne ve öz dinamiklerine güvenmeyen kurumlar, kulüpler saygınlığını geliştiremez. Ali Koç’un “Koç Holding’in değil, Fenerbahçe’nin gücüyle zorlukların üstesinden geleceğiz” demesi de bizim düşüncelerimizle bire bir örtüşmektedir.

Yıllar yılı ekilen kavga, dövüş tohumlarını kurutup yerine dostluk fideleri ekip bu konuda verim almak kolay değil. Yanlış politikalar sonucunda oluşan borçlardan birden bir kurtulmak ise mümkün değil. Ali Koç’da “Bugünden yarına bir şey değişmeyecek ancak taşları üst üste koya koya eski günlere döneceğiz” diyerek zamanla her şeyin iyiye gideceğine vurgu yapıyor.

Bir zamanlar, rahmetli Özhan Canaydın’ın uzattığı dostluk elini garipseyenler bugün “tüm kulüplerimizle dostluk köprüsü kurup salt Fenerbahçe’yi değil Türk futbolunu değiştireceğiz” diyen Ali Koç’un, Seba geleneğini daha da ilerilere taşımaya çalıştığını anlayabilirler umarım. Anlasalar da anlamasalar da futbol kültürü kendi diyalektiği doğrultusunda gelişimini sürdürüyor.

Baksanıza, Seba ve Canaydın dostluk için söylemde bulundukları için acı çekmişlerdi. Bugün Beşiktaş Başkanı Fikret Orman göğsünü gere gere “Futbolda bir pozitif hava oluştu. Bunu da Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a borçluyuz. Böyle bir nezakete muhatap olduğumuz için çok mutluyuz” diyor. Çok şükür bugünleri de gördük! Seba ve Canaydın’ın ektiği dostluk tohumları gün yüzüne çıktı…

YORUM YAZ