MENÜ

Savunmadaki Dengesizlik…

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın, Malatya deplasmanındaki kadro dengesizliği bir bakıma takımın savunmasına da yansıdı. Denge ve kademe savunma ilkelerinin en önemli unsurlarıdır. Galatasaray gibi bir takımın sakatlıklar yüzünden eksilmesi takımın dengesini bozabilir mi? Kuşkusuz birlikte oynayan bir 11’deki eksilmeler takımın genelinde sorun yaratabilir ancak savunmada denge ve kademenin çok kolay bozulması sadece eksik oyuncular ile açıklanamaz.

Haberin Devamı

Fatih Terim geçen haftalarda “şapkadan çıkaracak hayvan kalmadı” demişti. Ne var ki buna karşın yine de şapkanın içini karıştırdı ama sonucu değiştiremedi. Futbol her değişiklikten doğru sonuç çıkartan bir etkinlik değildir. Sakatlar ordusuna Belhanda’nın da katılmasından sonra Donk’u forvete alıp Ahmet Çalık’ı savunmanın ortasında Ozan Kabak ile eşleştirmesi savunmadaki tüm dengenin bozulmasına neden oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden büyük takımların oturmuş bir oyun yapısının olması gerek. Bu yapıyı bozduğunuzda bazı karşılaşmalarda sonucu değiştirebilirsiniz, ama aynı denemelerden farklı sonuçlar edinmek her zaman mümkün olmuyor.

Haberin Devamı

Kadronun en temel oyuncuları görev almasa da, ezberlenmiş, bilinen oyun yapısından ödün verilmemeli. Öncelikle savunmadaki düzen bozulmamalı. Büyük takımlar savunmadaki düzeni dengelerse mutlaka gol atmanın bir yolunu bulurlar. Ne var ki 2-0 geriye düşen bir takım dengesiz bir savunma ile maçı çeviremez.

Ozan Kabak, sanırım oynadığı beş maçta üç penaltı yaptı. Bunun önemli olduğunu düşünmüyorum. Bir genç oyuncuda ısrar etmek yaptığı hataların çok daha fazlasını kazandıracaktır takımına. Gençlere güvenmek ve onlarla yola devam etmekten ödün verilmemeli…

YORUM YAZ