MENÜ

Saçmalığı kural zannedenler gördünüz mü?

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera tüm Türkiye’nin sevgi ve takdirini kazanmış ender futbol emekçilerinden biridir. Yaklaşık on yılık Galatasaray günlerinde on beş kupaya katkı yapmış bir kalecinin aktif futbolunun böylesine saçma sapan bir kural sonucunda noktalanması futbol dünyası için hem kayıp hem de büyük bir üzüntü kaynağıdır.

Haberin Devamı

Bacaktaki iki kemiğin birden kırılması ve Muslera’nın yaşı göz önüne alındığında yeniden futbola dönmesi Uruguaylı kaleci için hiç de kolay değil. Sekiz ay futboldan uzak kalmak hemen hemen bir sezon demek. Ne kadar iyi bir kaleci, özel bir profesyonel olsanız da, bu dönemin sonunda eski güç ve formunu yeniden kazanmak futbolun doğası ile bağdaşmıyor. Elbette ki futbola dönebilir ancak futbol dünyası onu yeniden bağrına basmaya hazır olsa da, futbolun pratiği Muslera’yı zor kabullenecektir. Bu bağlamda ne yazık ki Muslera yolun sonuna gelmiş durumda.

Futbol gibi çok yoğun bir mücadele ortamında işini sürdüren meslek insanlarının başına her zaman bu tür sakatlıklar gelebilir. Ancak Muslera’nın sakatlanmasının koşullarını hazırlayan ne ofsayt pozisyonundaki rakiplerin durumunu saptayıp bayrağını kaldırmayan yardımcı hakemdir ne de futbolun kendi doğasıdır.

Haberin Devamı

Muslera, ofsayt pozisyonları sırasında “bekle gör” saçmalığını kural olarak koyan dünya futbolunun üst kurullarının kurbanı olmuştur. Bu saçmalığın, bu tür bir sakatlığa neden olacağını sayısız pozisyonda gördük bugüne değin. Maçları birlikte izlediğimiz dostlara “bekle gör” anlayışının nelere mal olacağını defalarca söylemişimdir. Bu endişemin Muslera’nın futbol yaşamına nokta koyacak konuma getirmesini “çok yazık” deyip geçemeyiz. Dünya futbolunun başına çöreklenip, futbolun doğasından habersiz olanların yarattığı bir saçmalıktır bu.

Fernando Muslera sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde kaleciliğe gönül vermiş gençlere örnek gösterilecek bir kişiliktir. Sakatlanması bile futbolun saçma kuralı “bekle gör” anlayışını değiştirmek gibi bir yararı olacaktır. Sakatlanmanın ne yararı olabilir demeyin. Bu sakatlık Muslera’yı zamansız kaybetmemiz anlamına gelse de, futbolun ve oyuncuların gelecekteki sağlığı için yararlı olacağına inanmak istiyorum…

YORUM YAZ