MENÜ

Psikolog Sergen Yalçın!

Abone Ol Google News

İnsan etkinliklerinin hiçbiri fotokopi makinesinden çıkmış gibi birbirinin aynı, tıpkıbasım olamaz. İnsanlar, alet edevatlar aynı olsa da zaman farklıdır. Bu nedenle yapılan işler hep farklıdır. Ancak “tıpkıbasım” konusunda Sergen Yalçın futbol tarihimizde bir ilke imza attı! Böylece futbol tarihine de geçmiş oluyor Ali Rıza Bey.

Haberin Devamı

Bilindiği gibi geçen sezon Dolmabahçe’de oynanan maçta Beşiktaş yine 2-1 yenilmişti Trabzonspor’a. O gün yazdığım yazıyı çok iyi anımsıyorum. Özetle “hiçbir savunma önlemi almadan ataklara çıkan Beşiktaş, atakları bitiremediği için iki karşı atak golü yedi” diye yazmışım.

Teknik direktör farkı belirleyici oldu

Dün de Beşiktaş mahalli deyimle cümbür cemaat atakta, atak bitirilemiyor, yine iş başında Nwakaeme ve yine gol. Adım gibi biliyorum Abdullah Avcı Beşiktaş’ın bu kusurunu futbolcularına belletmiş ve hatta şöyle demiştir:

“Beşiktaş’ın atağını kestikten sonra topu mutlaka Nwakaeme ile buluşturun, sonuç alırız”. Yine adım gibi biliyorum ki, Sergen Yalçın “hücuma çıkıp top kaptırdığınızda savunma güvenliğini elden bırakmayın, rakip hücumlarının başlangıcında topun Nwakaeme ile buluşturulmasına engel olun” dememiştir.

Haberin Devamı

Nereden biliyorsun, soyunma odasında mıydın diye soracak olursanız, iki teknik adamın oyuna bakışından, oyuna yaklaşımından, uygulamalarından ve oyuncu değişikliklerinden…

Kimin değişiklikleri işe yaradı?

Bakasetas sakatlanıp oyundan çıkınca Abdullah Avcı onun yerine Siopis’i aldı. Bu hamla ile Beşiktaş’ın orta alandaki başarılı pas organizasyonuna taş koydu. Sergen Yalçın’ın çabuk Nkoudou’yu oyuna almasına karşı hamle olarak Abdullah Avcı Dorukhan’ın yerine daha çabuk olan Serkan’ı aldı. Nkoudou Serkan Karşısında hiçbir varlık gösteremedi.

Abdullah Avcı iyi oynamasına karşın Djaniny’nin yerine daha güçlü olan Cornelius’u oyuna dahil ederek maçı kazanmak için bir hamle daha yaptı. Ancak Sergen Yalçın rakip savunmayı en çok zorlayan, genç, arzulu ve çok yönlü bir forvet olan Güven Yalçın’ı hiç gerek yokken oyundan alıp yerine kalabalık savunma arasında oynayamayan tek yanlı Kenen Karaman’ı aldı.

Teixeria’nın hangi yetenekleri var?

Oyunda kaldığı 75 dakikalık süre içerisinde tek bir olumlu hareket yapmayan Teixeria’ya o kadar sabır neden gösteriliyor? Yeteneklerini göstersin diye mi? Brezilyalı oyuncunun geçmişini bilmem ama bugününe baktığımda hangi yeteneklerinin olduğunu biri anlatsa da ben de öğrensem.

Anlaşılan işin anlı sezon başında yapılan transferlere bağlı. Beşiktaş dün akşam Dolmabahçe’de değil sezon başında kaybetmiş. Geçmişine bakılarak futbolcu transfer edilir mi? Ben de zamanında Yeşilköy’deki Atatürk Ormanında, İstanbulspor antrenmanlarında on arşın atlıyordum, şimdi yarım metre ancak!

Sergen Yalçın maç sonunda psikoloji dersi verdi!

Neyse bunlar teknik ve yönetimsel konular. Ali Rıza Sergen Yalçın Bey ve yönetimi bu konuları bizden iyi bilirler! Ancak Sergen Yalçın’ın bilmediğimiz bir özelliğini de Trabzonspor maçı sonrası öğrendik! Meğerse Yalçın aynı zamanda psikologmuş! Maçtan sonra şöyle buyurmuş “Şampiyonlar ligi maçlarından sonra oyuncularımızın motivasyonu bozuluyor, onları yeniden motive etmek, psikolojilerini düzeltmek çok zor değil”.

Haberin Devamı

Psikanalizin kurucusu Sigmound Freud, onun Ardılı Frankfurt Okulu temsilcisi Eric Fromm, Bireysel Psikoloji ekolünün kurucusu Alfred Adler, analitik psikolojinin kurucusu Carl Gustav Jung gibi psikoloji biliminin üstatları yüz yılı aşkın zamandır insanların psikolojisini düzeltemediler ama bizim Sergen Yalçın için psikoloji kolay bir konu! Ne diyelim Allah Yalçın’a kolaylıklar, Beşiktaş yandaşlarına da sabırlar versin…

YORUM YAZ