MENÜ

Phillip Cocu Fenerbahçelileri bilgilendirmeli

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin kötü oynadığını, oynadığı futbol ile hiçbir Fenerbahçeliyi tatmin etmediğini, futbolun içinde olanlar değil, kıyısından geçenler bile görüyor, anlıyor. Bu bağlamda Philip Cocu’nun “performansımızın kötü olmasından dolayı özür dilemeliyiz” demesi hiçbir şeye çözüm getirmez. Bu son derece popülist bir yaklaşımdır. Çok derin ayrıntılara girerek kötü performansın nedenlerini anlatmanızı da beklemiyoruz. Albert Einstein “bir bilimsel teori ortaokul öğrencilerinin anlayacağı şekilde yazılıp, dile getirilmiyorsa hiçbir değeri yoktur” demişti. Sizin yaptığınız iş İzafiyet Teorisi üzerine çalışmak değil üstelik.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Hollandalı teknik direktöründen kötü performansın nedenlerini herkesin anlayacağı basit bir dil ile açıklamasını, anlatmasını istiyoruz. Bizler gördüklerimizi yazarak Fenerbahçelilerle görüşlerimizi paylaşmaya çalışıyoruz. Kuşkusuz bizim de göremediklerimiz vardır. Ortada kulübü zora sokacak derinlerde sırlar varsa zaten bunların şu aşamada söylenmesini beklemeyiz.

Haberin Devamı

Ortada bir sorun olduğu kesin. Bu sadece takımın yenilenmesiyle de ilgili değil. Sportif direktör Damien Comolli ile transfer anlaşmazlığı mı var? Comolli’nin daha sezon başlamadan önce dile getirdiği, dosyasında saklı tuttuğu futbolcular transfer edilemedi mi? Sezon başında “futbol çift başlılığı kaldırmaz” diye yazmıştım. İpler Comolli’nin elindeyse sizin hareket özgürlüğünüz mü yok? Fenerbahçe gibi futbol dünyasının en seçkin üyelerinden biri olan takımın teknik direktörü her maça farklı bir kadroyla çıkarak, sınama yanılma yöntemiyle takım kurar mı? Hadi diyelim ki bizim oyuncularımızın temel eğitimden getirdikleri altyapı eksiklikleri var. Ama eliniz de sizin transfer ettiğiniz birçok yabancı oyuncu da var.

Sayın Cocu nedir sorun? Bu sorunun yanıtını bilmek Fenerbahçelilerin en doğal hakkıdır. Fenerbahçe’nin Dinamo Zagreb karşısında düştüğü acı verici durumu anlatmak zorundasınız. Bir teknik direktör değişim hatta devrim yapmak üzere geldiği kulüpte fikirlerini samimi bir dille anlatıp yandaşlarını ikna etmek zorundadır. Diyorsunuz ki, “Eğer biz Fenerbahçe isek böyle oynamamalıyız”. İyi de nasıl oynamalıyız? İleride oynayan bir Fenerbahçe dediniz, Dinamo Zagreb maçında sahanızdan çıkamadınız. Ali Koç başkanlığındaki yönetimin tavrını biliyoruz. Sizin iyi futbol oynatmak konusundaki tavrınız nedir? Paylaşır mısınız lütfen!

YORUM YAZ