MENÜ

Pasa dayalı oyun ve Fenerbahçe

Abone Ol Google News

Bugün modern dünyayı tamamen etkisi altına almış olan çok pasa dayalı futbola ülkemizde en yatkın takım hangisi diye soracak olursanız, hiç düşünmeden Fenerbahçe derim. Futbol oynamanın çok çeşitli yolları vardır ancak Fenerbahçe’nin geleneğinde pas yapmak özellikle de Brezilya usulü kısa paslı oynamak vardır. Aykut Kocaman Fenerbahçe’nin bu geleneğinin farkında olduğu için izleyiciler oyundan keyif almasalar da bu sitemi oturtmaya çalışıyordu.

Haberin Devamı

Kocaman’dan sonra göreve gelen Phillip Cocu’da total futbolun içine pas oyununu yerleştiren bir gelenekten gelmektedir. Sportif direktör Damien Comolli’nin yaptığı transferler henüz yerli yerine oturmadığı için Cocu her maça değişik bir kadroyla çıkıyor. Bu konuda gazetemiz Fanatik’in yaptığı haber bizim yorumlarımızdan çok daha somuttur.

Yeri geldiğinde bir pasın ne denli değerli olduğunu Fenerbahçe’nin yeni transferi Benzia hepimize gösterdi. Pas adeta bir çevre görüşü, arkadaşlarına seçenek sunma ve pozisyondaki arkadaşını en uygun duruma getirmede ders niteliğindeydi. Benzia’nın pozisyondaki tutumu salt topla olan iyi ilişkilerini göstermiyor aynı zamanda düşünsel yeteneklerinde devreye sokulmasını örnekliyor. Böyle güzel bir pastan sonra Eljif Elmas için vuruşun dışında her türlü seçenek vardı. Sol tarafında başka bir arkadaşı da uygun durumdaydı. Pas öylesine kaliteliydi ki, normalde defansif oynayan rakibinin savunmasında giderilemeyecek gedikler açmıştı.

Haberin Devamı

Belli ki zaman içerisinde Fenerbahçe’den bu tür pas oyununun harika sonuçlarını daha fazla göreceğiz. Ama şunu sormamız gerekiyor: Fenerbahçe daha gelişmiş bir pas oyununa geçiş yapmak için yaşa ortalaması 29 olan bir takımla mı devam edecek? Hani futbol kamuoyuna verilen gençleştirme ve geliştirme sözü? Mehmet Topal ile Aatif on birde sahaya çıkıp Eljif ve Barış yedekte bekletilecekse bu gelişme nasıl sağlanacak?

YORUM YAZ