MENÜ

Özkan Sümer ne derdi?

Abone Ol Google News

46 sezon önce başladı Trabzonspor ile Galatasaray’ın mücadelesi. Özkan Sümer’in gözlerinin ya da dikkatinin üzerinde olmadığı ilk büyük oyundu dün akşamki maç. Onun görev yaptığı iki büyük takımın, onsuz ilk maçlarını birbirleriyle oynamak üzere alana çıkmaları futbol tarihimizin ilginç rastlantılarından biri olsa gerek.

Haberin Devamı

Özkan Sümer’in futbol için bereketli toprakları üzerinde oynanan, Trabzonspor açısından verimsiz oyunu biz gördük ama ömrünü Trabzonspor ve Türk futboluna hizmet ederek sonlandıran büyük hoca görse ne derdi bilmek isterdim doğrusu? Sümer’in hep dile getirdiği “özünden uzaklaşan Trabzonspor” söyleminden çok daha farklı ve bordo mavililer açısından günümüze ışık tutan ve anlamı kuvvetli bir yorum yapacağı muhakkaktı.

Bin bir zorlukla topu karşı tarafın sahasına taşıdıktan sonra, gol yollarını arayacağına oradan kalecisi Uğurcan’a 70 metrelik bir geri pas gönderen Trabzonsporlu oyunculara da Sümer’in söyleyecek sözü olacaktı her halde.

Trabzonspor’un başında olsaydı, bordo mavililerin en önemli silahı olan Nwakaeme’nın topla çok oynaması ve hızlı atağı yavaşlatmasından dolayı maçtan sonraki ilk antrenmanda ona, Özkan Sümer tarafından bir top hediye edileceği de muhakkaktı. Sümer’in bilge kişiliği her duruma ve her pozisyona ilişkin özlü yorumlar getirecek birikime sahipti. Ancak oyuna girer girmez, yazgısını Trabzonspor lehine değiştirebilecek gol durumunu sorumsuzca harcayan Afobe’ye ben “pes” dedim, o ne derdi, bunu da merek etmez değilim…

Haberin Devamı
YORUM YAZ