MENÜ

Ozan Kabak Bülent Korkmaz'ın yolunda

Abone Ol Google News

Milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan önce Galatasaray, Trabzonspor’a 4-0 yenilince Fatih Terim’e bazı sorular sormuştum. Özellikle, geçen yıldan bu yana eleştirdiğim Maicon’a ilişkin sorduğum sorunun yanıtını bu hafta almış oldum. Teknik adamlar oyuncularına karşı takıntılı davranamazlar. Bu, hocalık felsefesiyle bağdaşmaz.

Haberin Devamı

Ancak Trabzonspor’dan yenilen gollerde baş sorumlu görünen Maicon için önlem almak da hocaların temel görevleri arasındadır. Maicon, Galatasaray’ın sözleşmeli futbolcusudur. Çalışmalarına devam edecektir. Ne var ki Kasımpaşa maçında Ozan Kabak’ın ortaya koyduğu oyun, Brezilyalı stoperin Galatasaray’da yolun sonuna geldiğinin göstergesidir.

Maicon geçen yıl birkaç gol attı ama savunmada yaptığı hatalar attığı gollerin tümünü sildi.

Bir stoperin temel görevi savunmadır. Savunmadaki işlini eksiksiz yaptıktan sonra taktik gereği zaman zaman ileri giderek hücumlara katılabilir. Ama olmazsa olmaz savunma görevidir. Fatih Terim, savunmanın ortasındaki soruna çözüm bulmak için risk alarak, daha çok genç Ozan Kabak’a gvenerek ona görev verdi. Ozan’da savunma görevini neredeyse eksiksiz yaparak takımının savunma güvencesi oldu. Öyle ki, beklerinin kademesine girdi, Serdar Aziz’in performansına bile olumlu katkı yaptı.

Haberin Devamı

Penaltı pozisyonu her savunmacının başına gelebilir. Müdahalesinin faule neden olabileceğini son anda anladı ama sol ayağı istem dışı harekete geçmişti bir kere. Fatih terim geçen yıl Başakşehir karşılaşmasında Maicon’u oynatmayarak şampiyonluk yolundaki en önemli engeli aşmıştı. Bu sene de lider Kasımpaşa’nın karşısına 18 yaşındaki Ozan Kabak ile çıkarak maçı kazanmanın koşullarını hazırladı.

Hep söylüyoruz, bir kez daha yineleyelim. Türkiye’nin gençlere güvenerek onlara görev verecek teknik adamlara ihtiyacı var. İyi teknik adamlar, önüne geleni transfer edenler değil, gençlere güvenen, görev yaptığı kulübünün ekonomik, futbolcularının ise performansının gelişmesine katkı yapanlardır. Fatih Terim, Ozan Kabak’a görev vererek Galatasaray tarihinin temel taşlarından biri olacak gençlerden birini daha Bülent Korkmaz’ın gittiği yönde yolculuğa başlatmıştır…

YORUM YAZ