MENÜ

Okan Buruk’un çelişkisi

Abone Ol Google News

Galatasaray-Adana Demirspor maçından sonra Okan Buruk’un konuşmalarını dinlerken teknik direktörlüğü meslek edinmiş bir insanın, bir kulüp taraftarı gibi konuşmasını yadırgadım. Bir insan bir takımın eski futbolcusu olabilir ama aradan yıllar geçtikten sonra, o kulüpte ücret karşılığı mesleğini yapıyorsa artık “eski futbolcu tarzından” kendini arındırabilmeli.

Haberin Devamı

Kaldı ki, Okan Buruk Beşiktaş’ta ve Avrupa’da da forma giydi. Yani Fatih Terim gibi adı Galatasaray ile özdeşleşmiş bir figür olarak kabul edilmiyor. Sadece Galatasaray’da oynamış olsa bile artık bu “kulüpçü” anlayıştan kendimizi arındırmalıyız.

Teknik direktör profesyonel bir insandır. Ciddi ücretler karşılığında çalışmaktadır. Eğer kulübün mağduriyeti söz konusuysa onca yönetim kurulu üyesi niçin var? Nitekim kulüp yöneticilerden Erden Timur Galatasaray’a yapılan haksızlıklara ilişkin bir çetele tuttuğunu, bunları sezon sonu açıklayacağını söylüyor.

Sadece Galatasaray mı mağdur?

Eğer haksızlık söz konusuysa Galatasaray’dan daha çok Adana Demirspor mağdur oldu. Adekughe’nin Akintola’ya, Mertens’in Rodrigues’ yaptığı kuraldışı davranışlar kırmızı kart ile cezalandırılabilirdi. Hatta Toreira’nin Emre Akbaba’ya yaptığı harekete de penaltı verilebilirdi. Okan Buruk bunların hiçbirini görmemiş. Taraftarlığın bu kadarı da olmaz!

Haberin Devamı

Okan Buruk’un çelişkilerinden biri de “kırmızı kart vermek için futbolcunun ayağı mı kırılmalı” demesidir. Eski Ali Sami Yen Stadı’nda benim de basın tribününden izlediğim Galatasaray-Trabzonspor maçında Buruk’un ayağı kırılmıştı.

Trabzonsporlu Soner’in müdahalesi ile yerde kalmış, hakem Erman Toroğlu sağ elini arkadan öne doğru sertçe sallayarak “oynayın” demişti. Okan Hoca, maçtan sonraki konuşmasında o günleri anımsamalıydı. Demek ki ayak kırılınca da kırmızı kart verilmeyebiliyor. Toroğlu o pozisyonda faul bile vermedi.

Okan Buruk gönülleri buruyor

Okan Buruk şöyle konuşsaydı herkesin gönlünü fethederdi: “Hakemler genel olarak oyuncuların sağlığının korunmasında duyarlı davranmıyorlar. Her takımın maçında benzer durumlar oluyor. Canı yanan sadece biz değiliz. Bir oyuncunun ayağının kırılması en azından altı ay işinden olması demektir. Bu, zamanında benim de başıma geldi. Muslera’da aynı sorunu yaşadı.

Daha kariyerimin başında ve çok genç olduğum için çabuk toparlandım. Bu gibi olumsuzluğu yaşayan futbolcular sahalara dönseler bile belki takıma giremeyeceği için işini kaybetmek korkusu başka sorunları da beraberinde getirecektir. Ya oyun kurallarında ya da hakemlerde sorun var, düzeltilmeli.” 

Ancak Okan Buruk, Galatasaray’ın kulüp sözcüsü gibi konuşup sadece Emre Akbaba’nın Mertens’e kırmızı kartlık hareketini gündeme getirerek gönülleri burdu. 

YORUM YAZ