MENÜ

Milli takımın hazırlıkları amacına ulaştı mı?

Abone Ol Google News

Önce Antalya’da iki hazırlık karşılaşması yapıldı. Azerbaycan maçı oyun olarak sıkıntılı geçti ancak Gine karşısında daha derli toplu bir mücadele izledik. Sonra Almanya’da Moldova maçı ile hazırlık oyunları tamamlandı.

Haberin Devamı

İdeal kadroya yakın çıkılan Moldova maçı İtalya karşısında denenebilecek oyun anlayışının provası olmasa da, açılış maçının mantığına yakın bir kurgu ile mücadele edildi. Bizim medyamızda rakiplerin gücü göz önüne alındığında oyunların tatmin edici olmadığı görüşü öne çıksa da, Moldova karşılaşması hazırlıkların amacına ulaştığı konusunda tatmin edici oldu kanımca.

Salgın döneminde rakip bulmak kolay değildi

Hazırlık maçı oynadığımız ülkelerin FİFA sıralamasında çok aşağılarda olması eleştirilerin ana fikrini oluşturdu. Ancak salgın döneminde hazırlık maçları konusunda istenilen organizasyonların yapılabilmesinin zorluğu göz ardı edildi.

Futbolda rastlantılar takımların yazgılarında zaman zaman önemli rol oynar. Ancak rastlantının gücünü elinden alıp kendi yapabileceklerimizi öne çıkarttığımızda rüzgarın yönünü kendi lehimize değiştirebiliriz.

Haberin Devamı

Kendi yapabileceklerimizi görebilmek…

Zayıf gibi görünen takımlarla oynamanın avantajı, rastlantılarla kazanılabileceklerin yerine kendi değerlerimizi ve kararlarımızı koyabilmektir. Bir futbol maçı süresince rastlantılar ile kendi değerlerimiz sürekli iç içe geçerek birbirini etkiler. Yapılan hazırlıklar ve tüm çalışmalar rastlantıların değiştirme gücünü elinden alıp kendi yapabileceklerimizle yol alabilmektir.

Futbolda rakiplerinize ilişkin ön çalışmalar yaparak bilgi edinebilirsiniz ama oyunun tamamına ilişkin öngörüde bulunmak zordur. Zayıf diye bilinen Moldova karşısında kaleci Uğurcan’ı oldukça zorlayan iki pozisyonu kim öngörebilirdi?

Kartları kader karsa da oyunu siz oynarsınız

Öngöremediğimiz o iki pozisyonun gösterdiği ve görmemiz gereken asıl gerçek ise hücumda kaptırılan ya da bitirilemeyen ataklar sonucunda en zayıf rakipler bile gol fırsatları yakalayabilmesidir. İtalya ile oynarken bu tur sorunların başımıza daha büyük dertler açacağı açıktır.

Demek ki zayıf görünen rakiplerle oynamanın da öğretici bir yanı var. Rastlantıların sizin karşınıza çıkartacağı sorunları becerilerinizle ortadan kaldırmak zorundasınız. Bunun için de, hep çalışmak, daha çok çalışmak olmazsa olmazdır. Yazgısal düşünüyorsanız bile şu gerçeği unutmamanız gerekir: Kartları kader karsa bile sonuçta oyunu siz oynarsınız…

YORUM YAZ