MENÜ

Milli takımın fiziği mi iyi tekniği mi?

Abone Ol Google News

Rusya ile oynanan Uluslar Ligi karşılaşması öncesi, Türklerin tekniğinin Rusların ise fizik gücünün iyi olduğuna ilişkin yorumlar vardı. Ancak ikinci yarıda oyuna giren Cheryshev’in attığı gole baktığımızda tekniğin ne olduğuna ilişkin ciddi bir sorunumuz var gibi geliyor bana.

Haberin Devamı

Bir önceki maç eleştirimde Cenk Tosun’un sona yaklaştığına değinmiştim. Santrforu geriden gelen oyunculara hiçbir şekilde pozisyon hazırlamıyorsa, kişisel girişimleri ile de sonuca yönelik herhangi bir yararlı hareketi olmuyorsa o takımın deplasmanda oynadığı bir karşılaşmada sonuç alması kolay değildir.

Ruslar aslında son derece basit oynayan bir takım. Dzyuba üzerinden geliştirdikleri ataklar sırasında Golovin’i savunma arasına kaçırarak gol arayan bir takım. Ne var ki, ilk golde bu ezberlenmiş varyasyon ile değil de, karambol pozisyondan gol kazandılar. Altı pas çevresinde rakip oyuncu göğsüne aldığı bir topu şut çekecek pozisyona getiriyorsa ve sonrasında vuruş yapabiliyorsa bu durumda savunma prensiplerine ilişkin bir sorun var demektir. Bu düzeydeki takımlarda böylesine basit goller yememek gerekir.

Haberin Devamı

Ulusal takımın Rusya karşısındaki temel sorunu ne savunma ne de orta alandaydı. Forvete atılan toplar hiçbir şekilde doğru kullanılamadı. Cenk Tosun’un, Bosna Hersek maçında ortaya koyduğu performans zaten tartışmalıydı. Rusya karşısında da bir şutun dışında takıma katkısını göremedik.

Futbolda savunma yapmak kolay ama oyun yapmak zordur. Oyun yapma konusunda aşama yapmasını beklediğimiz bir Milli takım hiç kuşku yok ki geleceğin takımı olacaktır. Oynanan her karşılaşmanın geleceğe ilişkin yeni bir başlangıç olacağını düşündüğümüzde umudumuzu tazeleyebiliriz. Ancak ceza alanı etrafı ve içinde rakibe dün akşam ki gibi vuruş şansı verirsek gelecek büyük turnuvalar için sabırla beklemekten başka çaremiz kalmaz.

YORUM YAZ