MENÜ

Malatya'da tarihi bir maç…

Abone Ol Google News

Yeni Malatyaspor-Trabzonspor karşılaşması başladığında konuk ekibin kazanacağına ilişkin çok daha somut veriler vardı. Üst üste gelen gol pozisyonları ve Yeni Malatyaspor kalecisi Farnolle’nin kurtarışları maçın ev sahibi için çok zor gececine ilişkin verilerdi.

Haberin Devamı

Onur Kıvrak’ın hatası

Ne var ki, Malatyaspor’un yıldızı Guilherme, biraz da Onur Kıvrak’ın hatalı çıkışı sonrası attığı gol ile farklı skorun kapısını araladı. Onur Kıvrak gibi deneyimli bir kalecinin, takım arkadaşı rakibe baskı yapmak üzereyken kalesini terk etmesi önemli bir hataydı. “Kalecinin ileriye kayma hareketi” ni ne zaman yapması gerektiğini Onur gibi bir kalecinin bilmesi gerekir.

İki kalecinin farkı

Maçın sonucuna baktığımız zaman 5-0 gibi tarihsel bir skor ortaya çıkmasına karşın oyun 5-5’de bitebilirdi. İster kaleci Farnolle’un kurtarışları isterseniz Trabzonsporlu futbolcuların gol kaçırmasını ele alın, Yeni Malatyaspor’un dengeli, kontrollü, alanın her bölümünde rakibini rahatsız eden oyununu gölgede bırakamaz.

Guilherme minyatür bir Maradona!

Haberin Devamı

Trabzonspor’un kaçırdığı gollerde Yeni Malatyaspor savunmasının rakiplerini vuruş sırasında rahatsız etmesi topa karşı aldıkları pozisyonlarını bozmaları Farnolle’un işini kolaylaştırdı. Ev sahibi kazandığı topları atağa yönlendirdiğinde başta Guilherme olmak üzere Alexic, Boutaib ve Adem Büyük gerçekten büyük oynadılar. Guilherme neredeyse minyatür bir Maradona!

Erol Bulut’un takıma eli değmiş

Yeni Malatuaspor’un disiplinli oyunu, özellikle sahanın her yerinde pres yapmaları, Boutaip’in bile savunmaya gelerek arkadaşlarına yardım etmesi takıma teknik direktör elinin değdiğinin göstergesidir.

YORUM YAZ