MENÜ

Ismael'in inanılmaz hatası!

Abone Ol Google News

Futbol çok parametreli, çeşitli unsurları olan bir etkinlik... Ancak bu parametrelerin içinde futbolun merkezinde olan birinci unsur futbolcudur. Bir teknik direktör ne denli, kariyerli ne kadar başarılı olursa olsun kendini oyunun merkezine koyamaz, merkezde hep futbolcuyu tutmaya çalışır.

Haberin Devamı

Teknik direktör yoktan bir şeyler yaratan kimse değil, oyunun merkezindeki futbolcuya yardımcıdır. Valerien İsmail, Alanyaspor karşısında futbolun futbolcu unsurunu merkezden alıp oraya kendini yerleştirdi.

Herkesi yanıltmakta usta olan futbol da ona tarihsel bir ders verdi. Eğer maç kazanılsaydı takımdan, oyunculardan çok İsmael’den söz edilecekti. Onun taktik değişiklikleri gündemde olacaktı.

İsmael’in yaptığının teknik direktörlükte anlamı yok!

Futbol maçlarında gerektiğinde ilk yarının ortalarında bile üç oyuncu değiştirilebilir. Ancak bir maçın ilk yarısında üç gol atan futbolcularının üçünü de ikinci yarıya çıkartmayan İsmael’in yaptığına teknik direktörlük kültürü içinde doğru sözcük bulunamaz!

İşin ilginç yanı Beşiktaş teknik direktörü bu yanlışı, kendi evinde oynadığı halde hücum anlamında hiçbir etkinliği olmayan bir rakip karşısında yaptı. Alanyaspor’un geçen hafta dört gol atarak kazanması belli ki İsmael’i derinden etkilemiş hatta uykularını kaçırmış!

Haberin Devamı

Fransız teknik adamın maç sonundaki basın toplantısında yaptığı konuşmasının içinden tek bir doğru gerekçe çıkartabildim. Ancak o da uygulamada çelişkili. “Sekiz numara pozisyonunda oynayan oyuncunun koşu özelliği olmalıdır” dedi. Doğrudur. Salih Uçan gol atmasına karşın bu özelliği olan bir futbolcu değil! Onu oyundan almanız anlaşılabilir.

En azından N’koudou’ya dokunmayacaktı

Yerine oyuna aldığınız Boyd’un ise sadece orta derecede bir koşu özelliği var. 10 kişi kalmış takımın sekiz numarasının yükünü taşıması olanaklı değil. Başlangıçtaki 11’e layık görmediğiniz bir oyuncuyu eksik kalmış takımda sorun çözücü olarak görüyorsunuz.

Peki, sprint kuvveti, çabukluk, çeviklik, süratte devamlılık gibi “koşma” eyleminin tüm unsurlarını bedeninde barındıran N’koudou’yu neden oyundan çıkardınız? İlk devre takımın en iyisi ve takımı ileri taşıyabilecek tek oyuncuydu N’koudou.

Futbol bir takım oyunudur. Futbolda hiç kimse her şeyi tek başına yapamaz! Bu da şu anlama gelir; futbolda bazen kişisel fikirlerinizi kendinize saklayıp iyi giden işlere dokunmayacaksınız. Görev yaptığınız takımın önüne kendinizi koymayacaksınız! Erken davranıp ilgiyi üzerinize çekmeyeceksiniz. Çoğunlukla karşı çıktığınız önlem ve uygulamalara yeri geldiğinde sahip çıkacaksınız.

YORUM YAZ