MENÜ

İşe Comolli ile başlanmalı

Abone Ol Google News

Yanlış anımsamıyorsam Alman filozof Hegel’e ait bu söz aslında tüm yöneticilerin kulağına küpe olmalıdır: “Tarih insanlara bir tek şey öğretir, yöneticilerin tarihten ders almadığını.” Futbol kulüplerini yöneten idareciler ne yazık ki, işe başlarken dönüp geçmişte yaşananlara ilişkin derin analizler yapmak bir yana, en azından gözden geçirmiyorlar yaşanılanları. Bu durumda başlangıçta yapılan hataların bedeli sonraki günlerde ağır bir şekilde ödeniyor. Yönetici olarak çok iyi bir başlangıç yapan Ali Koç belki de bu ayrıntıyı gözden kaçırdı. Oysa Aziz Yıldırım döneminde yaşanan bir gerçek vardı. İtalyan Sportif Direktör Giuliano Terreneo Fenerbahçe’ye “futbol sihirbazı” olarak getirilmiş “futbol ile herhangi bir yakınlığı olmadığı” fikri ile gönderilmişti.

Haberin Devamı

Şimdi Damien Comolli ile yaşanılanlar bir tek gerçeği karşımıza koyuyor: Ülkemiz henüz böyle bir görev için yeterli birikim, paylaşım ve yardımlaşma kültürüne sahip değil. “Avrupa’da var bizde de olsun” yaklaşımına her zaman karşı çıktım. Biz bir adım öteye gidip Avrupa’da olmayan bir de Türkiye Futbol Direktörü icat ettik. Ancak görüldüğü üzere tutmadı, tutmayacak da. Çünkü daha önce de yazdığım gibi bizim kültürümüzde iki başlılık karmaşa ve kaostan başka bir işe yaramıyor, şimdilik.

Haberin Devamı

Bu bağlamda işe Comolli ile başlamak gerekiyor. Dosyasında yüz oyuncu olması önemli değil. Daha önemlisi ekonomik kriz içerisinde olan UEFA’nın transferde sınırlama getirdiği bir dönemde hangi oyuncuların alınabileceği çok daha önemlidir. Comolli’nin dosyasının işe yaramadığı açıktır. Üstelik Fenerbahçe’de futbolun patronu Fransız futbol adamıdır. Ali Koç’un en başta açıklaması bu yöndedir.

Öyleyse birilerinin görevine son verilecekse bu öncelikle Comolli olmalı, Cocu ile yola devam edilmelidir. Adına ister sportif direktör deyin isterse genel kaptan ya da idari menajer. Hollandalı hocanın yanına bu ülkenin koşullarını iyi bilen, gerektiğinde ona yol gösterecek kadar bilgili, hatta yine gerektiğinde müdahaleci bir teknik direktör belgeli futbol adamı verilmeli. Devre arasına bu şekilde gidildikten sonra gerekirse daha köklü çözümler de gündeme getirilebilir. Bu aşamada yapılacak bir teknik direktör değişikliği işleri daha da karıştırmaktan başka bir yarar sağlamaz…

YORUM YAZ