MENÜ

Herkes taktik çalışırken biz eltopu mu oynadık?

Abone Ol Google News

Avrupa Şampiyonası’nın ilk finalisti İtalya oldu. Hem de İspanya’nın karşısında zor anlar yaşayıp, maçı kaybetme noktasından geri dönerek finale ulaştılar.

Haberin Devamı

İtalyanların tarihten gelen güçlü savunma anlayışının bile doğru oyunla aşılabileceğini İspanya’nın attığı gol ders niteliğinde hepimize gösterdi. Altı İtalyan oyuncunun arasına atılan basit ama doğru pası bir oyuncu gole dönüştürdü.

Bizim Çocuklar İtalyan savunmasının üzerine hiç gitmedikleri ya da gönderilmedikleri için onların baskısı altında kaldığımızdan bize olağanüstü bir takım gibi gelmişti. İspanya, İtalya’nın yenilmez bir ekip olmadığını da kanıtladı.

İtalya şampiyon olabilir ama…

Taktik duyarlılığı üst düzeyde olan İtalya Avrupa Şampiyonu da olabilir. Ancak beni daha çok ilgilendiren Ulusal takımımızın düştüğü durumdur. Günlerdir kafa yorup düşüncelerimi sizlerle paylaşıyorum.

Birçok yorumcu arkadaşımız takımın yorgun olduğunu savundu. Buradan hareketle İtalya ile Türkiye maçtan önce nasıl antrenman yapmışlar bu konu üzerine küçük bir araştırma yaptım.

Haberin Devamı

İki milli takımın internette yayınlanmış antrenmanları var. 5-20 dakika arasında değişen antrenman bölümlerinden sağlıklı bilgi almak zor olmakla birlikte bir fikir verdiği inancındayım.

Baskı ve kademe çalışması

İtalya, Türkiye maçına tam bir taktik çalışmayla hazırlanıyor. Sahanın bütününe yerleştirilmiş oyuncular gruplar halinde baskı ve top yitirildiğinde kademe çalışıyorlar.

Daha sonra daire şeklinde konumlanmış altı oyuncunun ortasında üç futbolcu dolaştırılan topu almaya çalışıyorlar. Biri toplu oyuncuya baskı yaparken diğer iki futbolcu kademe yapıyor.

Kademe denilince bizde hep savunma akla gelir. Ancak sahanın her yeterinde kademeli oynanır. İtalya bu konu üzerine ağırlıklı olarak çalışıyor.

Türkiye’nin antrenmanı ise kondisyon çalışması üzerine. Oyuncular birçok değişik engeller üzerinden atlıyorlar. Bakü’deki Galler maçı öncesinde ise takım eltopu oynuyor. Tamamen eğlenceye yönelik...

Burak Yılmaz eltopunu da başaramadı!

Hatta Burak Yılmaz topu elinden bir türlü çıkarmadığı için birkaç arkadaşı üzerine çullanıyor. Maçlarda da tek başına oynamaya çalıştığından rakipler etrafını sararak etkisiz kılmışlardı.

Üç maçlık mini bir grup karşılaşmaları esnasında eltopu oynanır mı? Sezon başı ya da uzun lig maratonu dönemlerinde bu tür oyunlar eskiden oynatılırdı. Şenol Güneş, Ahmet Suat Özyazıcı döneminde mi kalmış, doğrusu merak ettim.

Antrenmanların küçük birer parçasını internetten izleyip yorum yapmak elbette ki sağlıklı değil. Ancak Bizim Çocukların üç maçın hiç birinde rakip kaleye planlı bir şekilde gidemediklerini göz önüne alırsak, turnuva öncesinin amaca yönelik planlanamadığını söyleyebilirim…

YORUM YAZ