MENÜ

Hangi Fenerbahçe?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen hafta Kayseri deplasmanında izlediğimiz Fenerbahçe karşılaşmayı beş golle kazanırken, ligin zirvesindeki rakplerinin yüreğini ağzına getirmişti oynadığı futbol ile. Ama bir hafta sonra o Fenerbahçe'den eser yoktu Kadıköy'de. Şöyle ki, Osmanlıspor karşısında maçın ilk yarısı bittiğinde topla oynama oranı yüzde 70 Fenerbahçe lehineydi. Yani, basit bir hesapla 45 dakikalık bir devrenin 31,5 dakikalık süresinde oyunun egemeni Fenerbahçe'ydi. Ne var ki, bu kadar süre topu kullanan Fenerbahçe tek bir gol pozisyonu bile üretememişti.

Nedir Fenerbahçe'nin sorunu? Deplasmanda birbirinden yaratıcı beş gol bulan takım kendi evinde neden bu denli yavan bir futbol oynar? Acaba sorun taraftarın iç saha maçlarına ilgi göstermemesinden mi kaynaklanıyor? Öyle ya, şampiyonluğa oynayan diğer geleneksel rakipleri statlarını tamamen doldururken, Kadıköy'ün yarısından fazlası neden boş kalıyor? Oyunun ayrıntılarına ve neden sonuç ilişkisine baktığınızda, taraftarın ilgisizliği bir keyfiyetten kaynaklanmıyor. Kümede kalma mücadelsi veren Osmanlıspor Fenerbahçe'ye karşı can havliyle bir savunma yapmadığı halde sarı-lacivertli takım oyunda zaman olarak üstünlük sağlasa da sonuç anlamında bocalıyor. Belli ki, taraftarın oynanan futbola güvensizliği takımı olumsuz etkiliyor.

Kos koca Fenerbahçe düşme kaygısı ile mücadele eden Osmanlıspor'u kalecisinin amatörce bir hatası ve Ceyhun Gülselam'ın atağa çıkarken Fenerbahçelilere verdiği bir pas sonucu yenebiliyorsa taraftar güvensizliğinin doruğa çıkması normaldir. Karşılaşmayı rakibin iki önemli hatası sonucunda kazanan Fenerbahçe'de Valbuena'nın oyuna yaptığı katkıyı abartmamak gerektiğine inanıyorum. Fenerbahçe iyi futbol oynamıyor. En azından son iki haftaya bakıldığında inişli çıkışlı bir performans ortaya koyuyor.

Fenerbahçe'nin başında bulunanlar, görev yapanlar bunun nedenlerini saptamak hatta içselleştirmek zorundadırlar. Çünkü nedenler sonuçtan önce gelir. Nedenini bulmadan sonuca ilişkin sağlıklı karar verilemez. Bu oyunla geriye kalan karşılaşmaların tamamı kazanılamaz.

YORUM YAZ