MENÜ

Gözümüz Halil Dervişoğlu'nda…

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın santrforlar takımı olduğunu bilmekteyiz. Atatürk’ün yakın dostu Kılıç Ali Paşa’nın oğlu Gündüz Kılıç’tan günümüze büyük santrfor diyebileceğimiz oyuncuların çoğunun yolu Galatasaray’dan geçmiştir.

Haberin Devamı

Bugün Galatasaray’dan büyük santrforluğa doğru yola çıkmış olan Halil Dervişoğlu, ayak seslerini Göztepe karşılaşmasında duyurdu. Gerçi o maçta üç gol atan Kerem dikkatleri üzerine çekti, bir anlamda gölgede kalıp gözden kaçtı ancak ona da gol yollarını Halil açtı. İlk golde topu alışı, rakiplerinden sıyrılıp gol pası verme konumuna getirmesi genç bir santrfordan daha öte özelliklere sahip olduğunun kanıtıydı.

Günümüzde yorumcular tarafından “sırtı dönük”, “yüzü dönük” türü kavramlarla santrforlar tanımlanmaya çalışılsa da, aslında santrfor denildiğinde bu eylemlerin hepsini kendinde toplayan gerçek bir merkez forvettir Halil Dervişoğlu.

Henüz yeterince izlemediğim için kafa vuruşları hakkında somut fikrim yok. Ancak ileride oyunu kuruşu, top ile rakip arasına girip markajcılarını geride bırakması, arkadaşlarına yol açması gibi günümüz modern santrforların birçok özelliğine sahip.

Haberin Devamı

Tarih, onu Galatasaray’da oynatan ilk hoca olarak Fatih Terim’i yazacak. Ancak hangi koşullarda ve ne zaman görev verdi? Falcao ve Mohammed Mostafa forma giyemeyecek duruma gelince…

Letonya maçından sonra Şenol Güneş bazı gazeteci dostlarımızla video konferans yöntemiyle bilgi paylaşımı yapmışlar. Attila Gökçe Güneş’e “Burak Yılmaz’ın yaşı belli, Cenk Tosun sakat, Halil Dervişoğlu’nu düşünmez misiniz? diye sormuş. Yanıtı neredeyse Sokrates bilgeliğinde!!! “Takımında oynamıyor”.

Şu anda ülkemiz Süper Ligi’nde düşmemeye oynayan 7-8 takımda bile ortalama 8-9 yabancı oyuncu forma giyiyor. Şampiyonluk için mücadele verip gözünü Şampiyonlar Ligi’ne diken takımlarda bu gençler nasıl yer bulacak?

Bir alt ligde bile yaş ortalaması 28. Şenol Güneş birazda buralara gözünü diksin. Piontek, Hakkari’ye futbolcu aramaya gidiyor Bizim Şenol Güneş Florya’daki Halil Dervişoğlu’nun farkında değil! Benim derdim işte bu tür hocalarla! Sanırım Türk futbolunun bir önemli sorunu da bunlar…

YORUM YAZ