MENÜ

Görünenin arkasındaki Galatasaray…

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın Real Madrid karşısında ortaya koyduğu mücadeleye ve yaratılan gol pozisyonlarına bakıldığında, İspanyol devi ile arasında pek de fark olmadığı söylenebilir. Ne var ki, ayrıntılara bakıldığında Real Madrid’in üstünlüğü net bir şekilde görülebilir. Savunmadan topu ikinci bölgeye aktarmaları, gerektiğinde planlı bir şekilde beklerin bile santrfor mevkisinde görünmeleri, o esnada top yitirilince baskıya geçmeleri “şeytan ayrıntıda gizlidir” özdeyişini anımsatacak kadar açıktı. İlk yarıda, bir pozisyonda sol bek Marcelo’yu Galatasaray stoperlerine pres yaparken gördük.

Haberin Devamı

En iyisini Real Madrid karşısındaki Galatasaray uyguladığı halde, ülkemizde oynanan futbol henüz pas oyununun mantığını kavrayamamış durumdadır. Maçın henüz onuncu dakikasına doğru gidilirken Galatasaray sol taraftan atak geliştiriyordu. Nagatomo aut çizgisine on metre kadar yaklaşmışken, oradan topu evire çevire kaleci Muslera’ya kadar getirdiler. Kaliteli bir takım bunu yapmaz. Real Madrid’de zaman zaman kalecisiyle oynadı. Ama çok zor durumda kalındığında ve top kendi yarı alanlarındayken… Rakip yarı sahanın ortasından dönüp kalecisiyle oynayan takımlar, kanımca Şampiyonlar Ligi kalitesinin uzağına düşmüşlerdir.

Haberin Devamı

Galatasaray’a geldiğinden beri sorun olmanın ötesine gitmeyen Belhanda’dan Kroos olmasını beklemiyoruz ama en azından bu gibi maçlarda özveri beklemek de salt Galatasaraylıların değil biz eleştirmenlerin de hakkı olsa gerek. Alman futbolcu Real Madrid gibi bir devin orta alanını tek başına taşıyabiliyor, Belhanda ise önüne düşen topu bile içeri atamıyor. Yılda 4,5 milyon Euro para kazanan bir futbolcunun oyununa mı bakalım yoksa oyundan alındığında ortaya koyduğu tavra mı?

Bu maçlar için takımda tutulanlar ile bu karşılaşmalar için transfer edilenler ortada yoksa Galatasaray ne yapsın? Real Madrid karşısında sahada olması gereken Falcao ortalarda yok, yerine oynayan Andone ise yürekli mücadelesini gol ile süsleyemedi. İkinci pozisyonda yapabileceğinin en iyisini yaptı ama ilk gol durumunda gözünü kapayıp topu şutlayacağına, gözünü açıp köşeleri görebilmeliydi. Bu düzeyde oynanan futbol bunu gerekli kılıyor. Ama sonuçta Galataaray’ın gelecekte transfer edip oynatabileceği futbolcuların parasal haklarının bile ödendiği Falcao ortalıkta yoksa Andone’den yararlanmanın yolları bulunmalıdır. Bir futbolcu dünyanın en iyilerinden biri de olsa, tribünde oturup maç izliyorsa, yerine oynayan ondan daha iyidir…

YORUM YAZ