MENÜ

Gölge oyunu

Abone Ol Google News

Teknik direktörlerin antrenmanlarda sık sık uyguladıkları bir yöntemdir gölge oyunu. Top ayağında olan oyuncuya gölge markaj yapar arkadaşı. Topu rahat kullanması için baskı uygulanmaz.

Haberin Devamı

Top ayağında olan futbolcu da istediği hareketleri rahatlıkla yapar. Takımın top kullanma becerisini geliştirmek için uygulanan bir çalışmadır.

Şenol Güneş Almanya kampında sık sık gölge oyunu oynatmış olmalı ki futbolcularımız rakiplerini hiç ama hiç rahatsız etmediler. Sanki gölge oyunu İtalya karşısında da devam ediyordu.

Bütün takımı kendi ceza alanı çevresine yığıp savunma amaçlı bir oyun planlandığı halde hiç savunma yapmayan bir Ulusal takım gördük Roma Olimpiyat Stadı’nda.

Takımın oyun planı yok

Sadece birinci golün yapılışına dikkat ederseniz takımın vahim durumunu görmüş olursunuz. Topu soldan sağ tarafa aktaran İtalyan futbolcunun etrafında dört oyuncumuz var ama hepsi gölge markajı hatta göz markajı yapıyor.

Ulusal takımın herhangi bir oyun planı yoktu. Başında teknik direktörü olmayan bir takım nasıl oynarsa bizimkiler de öyle göründü. Turnuvanın gizli favorisi olarak gösterilen bir ülkenin Ulusal takımının amatör seviyeye kadar gerilemesinin önemli nedenlerinden biri Şenol Güneş’in takımı gereği gibi yönetememesidir. Güneş kos koca bir Ulusal takımı neredeyse Burak Yılmaz’ın kişisel keyfine teslim etmiş.

Haberin Devamı

Güneş oyuna değil kendini savunmaya kafa yoruyor

Maçtan iki gün önce Şenol Güneş’in kaybetmeye karşı bilinçaltında geliştirdiği gerekçeden söz etmiştim. Şenol Güneş Ulusal takıma oynatacağı futboldan daha çok, yenilgiden sonra kendini nasıl savunacağına kafa yoruyor sanki.

Bu gerçek Almanların bile dikkatini çekmiş. Almanya da Telekom’a ait güçlü bir medya şirketinin internet sitesinde Şenol Güneş’in maçtan sonraki konuşmasının son bölümünü yayınlanmış. Özetle şöyle diyor Güneş:

“Biz İtalya’yı yenseydik İtalya’dan çok daha büyük takım olmayacaktık. Ama bunu söyleyenler var. Bizim onlara cevap vermemiz doğru değil. Onlar da kendi dünyalarında yaşıyor.” Bu nasıl bir maç sonu konuşmasıdır?

Almanların bile dikkatini çekmiş

Site başlığı da şöyle vermiş: “Şenol Güneş takımı eleştirilere karşı savunuyor”. Şenol Güneş takımın yüceltilmesinden neden korkar. Sadece biz mi övüyoruz Ulusal takımı? Bütün Avrupa aynı kanıda değil mi?

Takım büyütülür ve kaybederse faturanın kendisine çıkartılacağını biliyor Şenol Güneş. Bütün uğraşı takımı değil kendini korumaktır aslında. Şenol Güneş turnuvanın en yaşlı hocası değil, kupanın eleştiriden en çok korkan hocasıdır da aynı zamanda…

YORUM YAZ