MENÜ

Geleceği kurarken yoldan nasıl çıkıldı?

Abone Ol Google News

Geçmişin yaşanmışlıklarını birer kültür öğesi olarak günümüze kadar taşıyan bilge kişiler, bu birikimlerine dayanarak dikkat ve hoşgörünün yararından söz ederler. Dikkat insanları zararlara ve kayıplara, hoşgörü ise kavgalara ve dövüşlere karşı korur.

Haberin Devamı

Hafta sonu izlediğimiz büyük derbiden sonra yapılan yorumların içinde dikkatli ve hoşgörülü olanlar vardı kuşkusuz. Ancak, Galatasaray’ın kadrosu için söylenenler hoşgörü sınırlarını çok aştı ne yazık ki. Oysa izlediğimiz Galatasaray, bugün için değil yarınlarda adından daha çok söz edilecek bir yapıyı oluşturmak için programlanmıştı.

Zorluklar en büyük öğretmendir

Genç futbolcularla oluşturulan Galatasaray kadrosundaki elemanlar zorlanarak ve ağır yükler altına girerek dayanıklılığını artıracak ve her türlü olumsuz etkiye karşı direnmeyi öğrenerek geleceğe güçlü adımlar atacaktı. Zorluklar en büyük öğretmendir.

Fenerbahçe maçları Galatasaraylılar için her zaman zorlanılan ama sonuçta kaybedilse bile güçlenilen oyunlardır. Dolaysıyla tersi de doğrudur.

Haberin Devamı

Bu sezon ligde oynanacak karşılaşmalar ve özellikle büyük ve geleneksel maçlar kadronun gelecekte yük taşıma kapasitesinin test edilmesi anlamını da taşıyacaktı. Ne var ki, bu kadroyu oluşturanlar şu anda Galatasaray’ın başında değil.

Kurucular ile yoldan çıkanların farkı

Nedenlerden değil sonuçlardan etkilenenler Halil Dervişoğlu gibi bir cevherin işlenmesine fırsat vermeden 36’lık Gomis’i kurtarıcı olarak getirdiler, futboldan tamamen kopmuş Arda Turan’a bel bağladılar.

Kurucular ile yoldan çıkanların arasındaki düşünce farkının tipik örneği bu uygulamalar. İnsan yolunu şaşırmayı görsün, yoluna çıkan taşa hiddetlenecek kadar kendinden geçip elindeki değerlerin niteliğinden kuşku duyacak hale gelir.

Birlikte oynayanlar birlikte gelişirler

Galatasaray’ın kadrosunu değersizleştirmeye çalışmanın bir ucu da Ulusal takımın teknik direktörü Stefan Kuntz’a kadar gider. Çünkü niteliksiz olarak değerlendirilen kadrodan, üç büyükler söz konusu olduğunda, son oynanan Portekiz ve İtalya karşılaşmalarında en uzun süre Galatasaraylılar görev aldı.

Bu satırları okuyanların arasından “zaten Kuntz’da bu işi bilmiyor” diyenler çıkacaktır kuşkusuz. Ancak, birbirinden çok farklı duygu, düşünce ve davranışları olan insanları bir araya getirip herkesin beklediği üst düzey performansı elde etmek sanıldığı kadar kolay değil.

Baksanız iki sezondur sayısal olarak en fazla futbolcuya sahip olan Fenerbahçe’de oyuncular birbirlerini yeni yeni anlamaya başladılar. İsmail Kartal “rotasyon” denilen uydurmadan takımı kurtardığı için taşlar yerine oturdu. Birlikte olmak, birlikte oynamak, birlikte hareket etmeyi pekiştirir.

YORUM YAZ