MENÜ

Gecenin karanlığında aydınlığı aramak…

Abone Ol Google News

Sağlıklı bir toplum yaratılmadıkça sağlıklı bir futbol ortamı da oluşturulamaz. Sadece futbolun kültürünü sağlam temellere oturtarak toplumu olumlu yönde etkileyebilir miyiz? Hiç kuşku yok ki, yararı olur ancak kökten değişim için yeterli olacağını sanmıyorum.

Haberin Devamı

Ama sonuçta hepimiz insanız. En zor koşullarda bile insanlık erdemini elden bırakmamak gerekir. Tam da bu noktada ülkemiz futbolu bir akşamın karanlığından aydınlık bir yol arayarak çıkış bulmaya çalışacak.

Herkesin bir düşüncesi, herkesin bir yol arayışı var. Ancak mutluluğun, aydınlığın yolu birçok yan yollardan beslense de, insanlık erdemi denilen anayolda birleşir hepsi.

Sağlıklı düşünce, sağlıklı bir kafa yapısı, toplamda sağlıklı bir beden her şeyden üstündür. Sağlık bütün diğer insani değerlerden öylesine üstündür ki, Arthur Schopenhauer’in dediği gibi sağlıklı bir dilenci hasta bir kraldan daha mutludur.

Sporcuya yakışır sağlam bir irade ve birde temiz bir vicdan, işte bu niteliklerin yerini hiçbir zenginlik, hiçbir mevki, hiçbir kupa ve hiçbir şampiyonluk alamaz.

Haberin Devamı

Sokrates kendisine sunulan lüks malları görünce “ihtiyacım olmayan ne çok şey varmış” demiş. Bu akşam Türk futbolunun temsilcilerinin ihtiyacı olan şey şudur: Sporcuya yakışır rekabet gücü ve tertemiz bir vicdan.

Bu sporsal ve insani değer ortaya konulursa kazanan herkes olur. Kaybetmiş gibi görünenlerin aslında kazandıklarını önümüzdeki dönemlerde görürsünüz.

YORUM YAZ