MENÜ

Galatasaray'dan görüntüler

Abone Ol Google News

Rizespor karşılaşması iki dakika içerisinde atılan, daha çok rakip hatalarına dayalı iki gol ile kazanıldı. Maç programı olarak zor bir dönemden geçen Galatasaray için bu üç puan önemliydi. Ancak maç içerisinde öyle görüntüler vardı ki, izleyenlerin gördükleri bu olumsuz görüntüler ile Real Madrid karşısında Galatasaray’ın zor anlar yaşayacağını kestirmek bir bilmece olmasa gerek.

Haberin Devamı

Önce iyi tarafından yani Ömer Bayram’dan başlayalım. Fatih Terim’in Ömer’e neden az şans verdiğini bir türlü anlamış değilim. Ömer Bayram Galatasaray’ın en iyi oyuncularından biri... Rizespor karşısında büyük bir hayranlıkla izledim. Verdiği paslar, gerçek anlamda bir orta alan oyuncusunun verebileceği kalitede, fazla rakibi oyundan düşüren paslar… Ortaları ise rakip savunmayı öylesine zorluyor ki, kendi kalelerine bile atabiliyorlar.

Galatasaray bir santrfor takımıdır. Gündüz Kılıç, Metin Oktay, Gökmen Özdenak, Tarik Hosic, Tanju Çolak ve diğerleri… Benzer sıralamayı Fenerbahçe ve Beşiktaş için yapamıyoruz. Ancak Galatasaray’ın santrforu Andone, Rizespor maçının neredeyse 70. dakikasına kadar top görmedi. O da bunu anlayıp kenarlara çıkarak iki kez topla buluştu, oyunun sonlarına doğru ise bir iki pozisyon yakalayabildi. Geçen yıl santrforu rekor sayılabilecek gol ile kral olurken bu sezon ortalarda santrfor yok, olsa bile ona göre bir oyun planı geliştirilemiyor…

Haberin Devamı

Emre Mor ise başlı başına bir sorun. Fatih Terim onu kazanmak için uğraşıyor. Bunu anlayabiliyorum. Ancak Galatasaray, topla oynamayı marifet zanneden bir oyuncuyla uğraşacak kadar zamana sahip değil. Kaldı ki Emre Mor’un topla oynama isteği kronik bir hastalık gibi. Topu her aldığında üç dört rakip oyuncunun içine dalıp kaybediyor. Birileri ona bu tür futbolun yüz elli yıl kadar eskide kaldığını anlatmalı. Eğer o dönemlerde oynamış olsaydı eminim ki çok başarılı olurdu. Çünkü yüz elli yıl önce İngiltere’de oynanan futbol, şişirilmiş hayvan bağırsağını köyden köye taşımaya dayalıydı. Benzetmede hata olmaz, Emre Mor’u da üzmek istemem ama oyunu bunu andırıyor.

Fatih Terim Emre Mor’a bugünün futbolunun çabuk pas ve boş alana koşmaya dayalı oynandığına ikna ederek anlatmalı. Uygulaması için de sahada belli bir zaman vermeli. Eğer söylediklerini yapmıyorsa hemen oyundan almalı. Bunu denerse yaşı genç olan Emre Mor’u zaman içerisinde kazanabilir…

YORUM YAZ