MENÜ

Fikret Orman'dan Şenol Güneş'e gönderme

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın başkanı Fikret Orman son günlerde bilerek ya da ölçüp biçmeden bazı konuşmalar yaptı. Koskoca Beşiktaş’ın başkanı söyleyeceği sözleri tartmadan, ucunun nereye dokunacağını hesaplamadan konuşmayacağına göre futbol kamuoyu ile bazı gerçekleri paylaşmak istemiş olmalı. Orman önce “taraftar istedi diye pahalı transferler yaptık, üçüncü şampiyonluğu kazanalım derken dördüncü olduk”, sonra da ”en büyük transferimiz Abdullah Avcı’dır” diyerek, açık ve net biçimde Şenol Güneş’e gönderme yaptı.

Haberin Devamı

Fikret Bey’in bu iki cümlesinin açılımında şu var: Şenol Güneş “ben kulübün çalışanıyım, elime ne verilirse onlarla idare erdim” diyerek sorumluluktan kaçtı, alınan pahalı oyuncuları içten içe istemediği halde karşı çıkmadı ama onlarla takışmayı, inatlaşmayı da elden bırakmadı. Negredo gibi büyük bir golcüyü itibarsızlaştırmaya çalışarak kulüpten gitmesinin koşullarını hazırladı. Savunmaya 1,5 sezon boyunca büyük sıkıntılar yaşatan Pepe’yi kulübeye alma cesaretini gösteremedi.

Bunlar ve Güneş, Beşiktaş’ta görev yaptığı süre boyunca yaptığı hatalar göz önüne alındığında Fikret Orman’ın Şenol Hoca’ya yaptığı gönderme yerine oturmuş durumdadır. Çünkü Abdullah Avcı, Şenol Güneş döneminde olduğu gibi yönetimin verdikleri ile yetinmek türünden bir kolaya kaçma yolunu izlemiyor. Basından bizlere yansıdığına göre Avcı’nın onayı olmayan hiçbir oyuncu transfer edilmiyor.

Haberin Devamı

Avcı, futbolcuya ilişkin değerler söz konusu olduğunda bilirkişi olarak bilgisini ortaya net biçimde koyuyor. Hele bir de gençlere sahip çıkması var ki, salt Beşiktaş’ın değil bütün kulüplerimize örnek olacak değerlidir Abdullah Hoca’nın görüşleri. Şenol Güneş mecbur kalmadıkça Dorukhan’ı oynatmamıştı. Avcı ise Rıdvan Yılmaz, Kartal Yılmaz, Muhayer Oktay ve Erdem Seçgin’i kadrosuna alarak “Gençler bana yeter” diyor. Uzun yıllardır böyle düşünen bir hocaya rastlamadık ligimizde. Hal böyle olunca da başkanın sözlerinin altı doluyor. Abdullah Hoca bu gençleri Beşiktaş’a kazandırabilirse, siyah beyazlı takımın en büyük transferi olmak bir yana, Gordon Milne’den sonra en başarılı hoca da olur…

YORUM YAZ