MENÜ

FİFA sıralaması ne kadar belirleyici?

Abone Ol Google News

İtalya karşısında ortaya konulan futbol kimseyi tatmin etmediği için bugünkü Galler ve sonraki rakibimiz İsviçre daha da ciddi birer engel haline geldiler. Her biri bireysel olarak başarılı ama farklı takımlardan geldiklerinden “takım olma” konusunda sıkıntı yaşanması bu akşamda sonucu belirleyecek etkenlerden biri olsa gerek.

Haberin Devamı

“Takım arkadaşı” ve takım olmanın futboldaki en basit örneğini Lionel Messi’nin Barcelona’daki başarısına karşın Arjantin Ulusal takımında kendini gösterememesinden biliyoruz.. Benzer bir durumu Fransa şampiyonu olan Lille’de bu onuru yaşayan Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik de görmekteyiz.

Güçsüzün kendini güvende hissetmesi

Kürek sporunda yapılan bir araştırmaya göre gücü yetersiz olan bir kürekçi güçlü bir takım arkadaşıyla birlikte kürek çektiğinde daha uzun süre dayanabiliyor ve performansı belli bir miktarda da olsa artıyor.

Bu noktada insan psikolojisi devreye giriyor ve güçsüz kürekçi kendini daha fazla güvende hissettiğinden dolayı performans artışı gösteriyor. Böylece coşku, efor ve dirençte takım olmaktan kaynaklanan artış devreye girmiş oluyor.

Haberin Devamı

Lille’de ve Avrupa’nın diğer takımlarında başarıyla mücadele eden oyuncularımız takım olmanın güven ve coşkusundan henüz yeterince yararlanamadılar büyük olasılıkla.

Bu kadar değerli oyunculardan kurulu bir Ulusal takımın bugünkü maçı aştıktan sonra üstüne koyacağına inananlar çoğunlukta olmasına karşın Galler’in FİFA sıralamasında üstte olması da yeterince endişe yaratmaktadır.

Doğru oyuncular seçip doğru taktikle oynamak…

Ne var ki futboldaki başarıyı ne bu sıralamalar ne de bizim parasal değer olarak Galler’den daha pahalı olmamız belirliyor. Kuşkusuz uzun süreli, kaybettiğinizde telafisi olan lig maçları için bu ölçü ve değerler önemli olabilir.

Ancak kısa süreli turnuvalarda bunlar çok da belirleyici olmuyor. Asıl belirleyici olan doğru oyuncuları seçme, doğru taktikler ve takım oyunudur.

Turnuvada izlediğimiz her takım taktik düzene bağlı bir şekilde oynuyor. Bu turnuvada pek şans verilmeyen Almanya’nın muntazam taktik oyununu ve rakibi çözmeye dayalı ayağa derin paslarını gördükten sonra taktik yetkinliğin futbolda sanıldığından daha değerli olduğuna bir kez daha inandık.

Almanya yenilmesine karşın göz ve gönül okşayıcı bir futbol oynadı. Bizim takımın sorunu burada yoksa FİFA sıralamasında geride olması değil…

YORUM YAZ