MENÜ

Fenerbahçe'ye bu oyun yeter mi?

Abone Ol Google News

Bir zamanlar bir ülke vardı. O ülke henüz Yugoslavya gibi bölünmemişti. İşte o ülkenin yani Çekoslovakya’nın en önemli takımıydı Spartak Trnava. Dün akşam Fener karşısında izlediğimiz, bölünmüş Çekoslaovakya’nın, Slovakya tarafının temsilcisi, eski halini bilenleri düş kırıklığına uğratan bir görüntü ortaya koydu. İzlediğimiz Trnava bizim ligimizin sıradan ekiplerinden bir olmaktan öteye geçemezdi.

Haberin Devamı

Ne var ki bu çok önemli değildi. Çünkü Fenerbahçe kulüp olarak çok zorlu bir dönemden geçiyordu ve bu maçı kazanmak onların kaybolmak üzere olan özgüvenlerini yerine getirmese de, çıkışa geçmek için bir başlangıç olabilirdi. Nitekim Fenerbahçe çok görkemli bir futbol oynamasa da rakip kalecinin acemice hatalarını iyi değerlendirerek maçı kazandı.

Spartak Trnava maçını kazanmak salt tek başına Avrupa Ligi’nde kazanılan bir üç puan anlamı taşımıyor, bazı futbolcuların Fenerbahçe için önemini belgeleyen bir oyundu da. Örneğin Eljif Elmas artık Fenerbahçe’nin değişmez oyuncularından biri olacağını kanıtladı. Ayew ,Valbuane’nin bir değişik versiyonu gibi görünse de, top ayağına geldiğinde kolay kolay rakibe kaptırmıyor. En azından Valbuena gibi atağa çıkarken top kaptırmıyor ve topu ayağında iyi saklıyor. Gerektiğinde rakibi çok rahat geçip oyundan düşürebiliyor.

Haberin Devamı

Frey aslında zaman içinde yararlı olabilecek bir oyuncu. Aslında tam da bizim lig için aranılan bir forvet. Hiç de Erzurumspor başkanı Mevlüt Doğan ve eski hocası Mehmet Altıparmak’ın söylediği gibi sıradan bir oyuncu değil. Sanırım zaman içerisinde değeri anlaşılacak.

Fenerbahçe’nin dün akşamki oyunu ne Avrupa Kupası’ndaki diğer maçlar için ne de ligde yeterli olabilir. Ancak Avrupa Ligi’nde kazanılan bu maç takım için değerli olan futbolcuların yavaş yavaş formalarına kavuşacağını göstermesi bakımından önemliydi. Mehmet Topal’ın geçmiş Eljif Elmas’ın gelecek olması gibi bir durum…

YORUM YAZ