MENÜ

Fenerbahçe'nin savunma zinciri kopuk

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin ligdeki konumundan kaynaklanan psikolojik baskı altında mücadelesini sürdürmesi takımı güç açısından da geriye çekmektedir. Ancak mücadele gücünü üst düzeye çıkartarak oynamaktan başka da çaresi yok bu aşamada. Çünkü Fenerbahçe takım olarak beceriye dayalı sonuç alıcı oyunda bugüne değin başarılı olamadı.

Haberin Devamı

Mehmet Ekici’nin kendine özgü özel becerisiyle attığı kusursuz iki golün karşısında da, başta Neustadter olmak üzere savunmada yaşadığı beceri noksanlığı ve pozisyon bilgisi eksikliği var. İnsan sormadan edemiyor: Fenerbahçe ligdeki konumu bakımından aşağılarda olsa da Türkiye’nin en büyük firmalarından biridir. Bu büyük kurum böylesine basit goller nasıl yer? Mina ikinci golde kafayı vurduğu zaman Neustadter rakip oyuncunun arkasında kalmıştı. Bu, profesyonel savunmacıların yapabileceği bir hata olamaz.

Stoperdeki soruna çare olsun diye transfer edilen Sadık Çiftpınar henüz takımda yeni biri. Uyum sorunu yaşayabilir. Ancak ikinci golde savunma zincirinin kopuk halkalarından birinin de o olması, en azından gelecekte yararlı olması bakımından bende kuşku uyandırdı. Galibiyet golünün başlangıcında vurduğu kafa gibi ek görevler yaparak Fenerbahçe’nin devamlı oyuncusu olunabilir ancak.

Haberin Devamı

Yinelemekte yarar var: Fenerbahçe için mücadele tek seçenek ve Malatyaspor karşısında böyle bir güce sahip olduğunu gösterdi. Ligin iyi takımlarından biri olan, mücadele gücü yüksek Yeni Malatyaspor karşısında güç açısından sorun yaşamadı. Ancak maçın temposuna Benzia uyum gösteremedi. Zaten böyle bir oyunda görev verilmesi de hataydı. Yeni transferlerden Moses Fenerbahçe’nin aradığı oyunculardan biri. Çok hızlı ve kolay adam eksiltiyor. Deplasmanlarda onun üzerinden sonuca gidilebilir.

Maçın fizik mücadeleye dayalı oynanmasından dolayı kuralları zorlayan girişimler futbol sınırları içinde görülebilir. Ancak oyunun 30. dakikasında artık günümüz futbolunda en azından hoş karşılanmayan, takım arkadaşı yerde yatarken oyunu durdurmak ister gibi yapıp sonrada arkadaşına neredeyse gol pası vermesi Guilherme gibi iyi bir oyuncuya yakışmadı. Sahada oynayanlar bir yana, tribünlerdeki on binlerce insanı aldatmayı düşünmek bugünün futbol etiği ile bağdaşmıyor.

YORUM YAZ