MENÜ

Fenerbahçe'nin pas oyunu…

Abone Ol Google News

Teknik direktör Ersun Yanal’ın göreve başlamasıyla birlikte Fenerbahçe’de neyin değişeceği merak konusuydu. Geleneğinde her zaman topla oynama alışkanlığı olan Fenerbahçe bu özelliğini maçın ilk yarısında fazlasıyla uyguladı. Öyle ki, oyunun 30 dakikalık bölümü geride kaldığında pas sayısı 233-53 Fenerbahçe’nin lehineydi. Anlaşılan, moral kondisyonu düşük olan futbolculara, Ersun Yanal’ın ilk talimatı oynanan oyundan zevk almaları olmuş.

Haberin Devamı

Ayew’in golü pas oyununun ürünü…

Biraz da Erzurumspor’un bıraktığı boş alanlarda top dolaştıran Fenerbahçeli futbolcular ayağa oyunu rakip savunma bölgesinin dar alanlarına taşıyarak pas oyununda adeta gövde gösterisi yaptılar. Ligimizdeki sıralamayı bilmeyen biri Fenerbahçe’nin bu pas oyunuyla düşme bölgesinde olduğunu öğrendiğinde, inanmazdı. Bu oyun anlayışının ürettiği organize Ayew golü pas oyununun da ödülü oldu. Ancak bu kadar çok pas kazanmanın garantisi olmadığı gibi takıma güç kaybı da yaşatabiliyor.

Oyun rölantiye dönünce…

Skor iki farka geldikten sonra, ilk yarının son on dakikasında oyun değişiverdi. Fenerbahçe oyunu rölantiye alınca Erzurumspor ileri çıkmaya başladı. İkinci yarının başında neredeyse skoru eşitliyordu konuk ekip. Bu ne anlama geliyor?

Haberin Devamı

Takım savunmasında ciddi sorunlar…

Sorunun birden fazla yanıtı ve yorumu olabilir. Ancak benim aklıma gelen şudur: Fenerbahçe’nin takım savunmasında ciddi sorunları var. Dakikalar ilerledikçe orta alandaki bazı oyuncuların maç kondisyonu eksikliği genel takım savunmasına da olumsuz yansımaktadır. Mehmet Topal ile Mehmet Ekici sakatlıklar yüzünden yeterince görev alamadılar. Valbuena zaten savunması sınırlı bir oyuncu.

Değişiklikler ikinci yarıdaki oyunu etkilemedi

İkinci yarının tamamına yakınında oyunun kontrolü Erzurumspor’un eline geçince, Ersun Yanal da bizimle aynı düşüncede olacak ki, Mehmet Ekici ve Valbuena’yı oyundan aldı. Bu değişiklik oyunu nasıl etkiledi diye soracak olursanız, fazla bir değişiklik olmadığını söyleyebilirim. Oyunun kontrolü yine Erzurumspor’un elindeydi. Ancak en azından edinilen skoru elde tutmaya katkı yapması düşünülmüş olmalı değişikliklerin. Ne var ki, Fenerbahçe edindiklerini elinde tutacak kadar sağlam ve dayanıklı bir takım değil…

YORUM YAZ