MENÜ

Fenerbahçe'de işler nasıl gidiyor?

Abone Ol Google News

Bilgiye inanılmaz bir hızla ulaşılan günümüz dünyasında eğer yorumcular diziliş ile taktikleri birbirine karıştırıyorsa, ikisinin de yeri ve farklılıkları tam olarak belirlenememişse, dışarıdan bakanlara için Fenerbahçe’de işlerin yolunda gitmediği algısı doğal bir sonuç olarak karşımıza çıkar.

Haberin Devamı

Ne var ki Fenerbahçe’de işler kusursuz olmasa da söylendiği ve düşünüldüğü kadar kötü de gitmiyor. Hatta kaybedilen Alanyaspor maçının ayrıntılarına bakıldığı zaman bile sarı lacivertli takımın aşama yaptığı görülebilir.

Hangi konuda aşama yapmıştır Fenerbahçe? İster bir futbol uzmanına sorun isterseniz futbolun amatör bir gönüllüsüne, futbolun bugünkü temelinin takım oyunu üzerine kurulduğunu söyleyecektir. Peki nedir takım oyunu?

Tek başına değil birlikte oynamak…

Basitçe yanıtlayacak olursak, oyuncuların futbola ilişkin sorunlarını tek başına değil de birlikte çözmeleri. Daha da basitleştirirsek, futbolcunun tek başına yapamadığını birlikte yapmak. Bugünün futbolu bu basit ilke üzerine kuruludur.

Haberin Devamı

Bazen bir futbolcu tek başına bir işi başarabilir. Ancak böyle durumda o oyuncunun harcadığı enerji takımın o bölgesinde boşluk yaratır ki, oradan gedikler açılır. Oysa birlikte yapılan işlerden sağlam sonuçlar elde edilir, birlikten güç doğar. Takımın genel performansında enerji düşüklüğü görülmez tersine enerji tasarrufu sağlanır.

Fenerbahçe birlikte hareket edip birlikte oynamanın olumlu ip uçlarını verdi Alanyaspor karşısında. Henüz sezon başı sayılabilecek bir dönemde yardımlaşarak maç süresince prese dayalı oyundan örnekler sergilediler. Maçın kaybedilmesi ayrıntılarda saklı olan dayanışma çabasının görülememesine neden oldu.

Oyun tamam ama futbolcu davranışları gelişmeli

İstenilen oyun oturmaya başlamış ama bu oyun hemen sonuç vermez. Sonuç vermesi için de önünde çok uzun bir lig dönemi var. Oyunun içindeki futbolcu davranışlarının olgunlaşıp pekişmesi sonuca ilişkin sorunların çözümünü de kolaylaştıracaktır.

Fenerbahçe yandaşlarının büyük beklentiler içinde olması doğaldır. Çünkü söylemler oyunu geliştirici yönde değil de sonuç alıcı fikirler üzerine oturtuldu. Onun içindir ki tribünler daha fazla seyirci çekiyor. Bu, futbolcular üzerinde bir baskı oluşturabilir. Geçen sezon kendi alanında kaybettiği rekor sayıdaki maç da bu baskının bir sonucu olsa gerek.

Ancak bu sezon oynanan prese dayalı futbol sonuç verdikçe sanırım baskı da ortadan kalkacaktır. Ayrıca iyi futbolcunun tanımında baskı altında oynayabilme becerisi varsa Fenerbahçeli futbolcular bunu kanıtlayabilmelidir.

YORUM YAZ