MENÜ

Fenerbahçe, Mesut ile mutlu mu?

Abone Ol Google News

“Bence Mesut en iyisini ortaya koyamadı. Belinde bir problemi vardı. Sürekli telefonla görüşüyorum. İnşallah bu son yapılan tedavisinden sonra Mesut’un çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Dünya çapında kaliteli bir oyuncu ama daha fazla sorumluluk alması gerekir.”

Haberin Devamı

Yukarıdaki alıntı Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal’ın Mesut Özil’e ilişkin değerlendirmesinin bir bölümü. Kartal bu sözleri kime söylemiş bilmiyorum ama karşısında ben olsaydım tek soru sorardım: Mesut Özil’in daha iyisini ortaya koyma olasılığı var mıdır?

Mesut’un koşu temposu yetmez

Bu soruya doğru yanıt verebilmesi için günümüz futbolunun özelliklerini ve Mesut’un özyapısını çok iyi analiz etmesi gerekir İsmail Kartal’ın. Sadece şu gerçeği bilmek Mesut’un artık üst düzeyde futbol oynayamayacağını kestirmek için yeterlidir:

2000 yılından bu yana futbolda koşu mesafeleri değişmedi. Ancak artık maç içindeki kısa koşular üst düzeydedir ve mücadele ve rekabet gücü şiddetlenmiştir. Ortalama bir futbolcu 1000, biraz daha iyi futbolcular 1400 kısa koşu yapmaktadır maç içerisinde.

Haberin Devamı

Bu koşuların zamanı 4-6 saniyedir. Oynadığı zaman bakın Mesut’a. Maç içerisinde bin adet 30 metrelik sprint atıyor mu?

Bilgisiz transferin geldiği nokta…

Eğer atmıyorsa ki, atma olasılığı yoktur, Mesut Özil’in bilgiye dayalı bir transfer olmadığı ortaya çıkar. Tamamen tribünlere hoş görünmek için alınmış, isminin parıltısı ile İstanbul’a davet edilmiştir. Mesut Almanya Ulusal takımında oynarken de, fiziksel olarak narin ve kırılgan bir yapıdaydı.

Bir yıl futboldan uzak kaldıktan sonra Fenerbahçe’ye transfer edildi. Transferi yanlış olduğu halde hazır olmadan oynatıldı, önce bileği döndü şimdilerde de bel sakatlığı olduğu söyleniyor.

İlk geldiği günlerde ki yazımın başlığı şöyleydi: “ Fenerbahçe mesut olur mu?” Bugün gelinen noktada yeniden sormak gerekiyor: Fenerbahçe Mesut ile mutlu mu?

YORUM YAZ