MENÜ

Fenerbahçe bu kadar koşarsa...

Abone Ol Google News

Öncelikle iki takımı da kutlamak gerekir. İstatistiksel verilerin futbolda önem kazandığı son yıllarda 116 kilometrenin üzerinde koşan Fenerbahçe ve Başakşehirli futbolcular maçın bitiminde çimlere yatmak zorunda kaldılar. Fenerbahçe bu koşu temposunu devam ettirirse, içinde bulunduğu sorunlu dönemden çok çabuk çıkar.

Haberin Devamı

Maçın sonuna eklenen altı dakikalık uzatma bölümünde bile yapılan tempo maçı iki takımada kazandıracak nitelikteydi. Başakşehrin bilinçli Fenerbahçe’nin ise henüz ezberlenmiş bir atak yapısı olmamasına karşılık sarı-lacivertli takım daha fazla pozisyon buldu. Bu pozisyonlarda Fenerbahçeli oyuncuların vuruş kalitesi tartışılabilir olsa da, asıl gerçek olan eski bir Fenerbahçeli olan kaleci Mert Günok’un özgüveni yüksek oyunu ve kurtarışlarıydı. Özellikle Hasan Ali Kaldırım’ın bir vuruşu var ki, bu şutu kurtaracak çok az kaleci var ligimizde.

Fenerbahçe en yaratıcı ve kalite içeren atağını 15. dakikada yaptı. Ayew-Slimani ikilisinin geliştirdiği becerili atağın sonunda Ayew’in vuruşunu Mert Günok ayağıyla kurtardı. Bu atak gol olsa maçın devamı nasıl olurdu, kestirmek zor. Ancak Fenerbahçe daha bir özgüvenle mücadele ederdi.

Haberin Devamı

Maçın iki yıldızı hiç kuşku yok ki Mert Günok ile Eljif Elmas’tı. Eljif çok yürekten oynadı ve yakın zamanda Fenerbahçe’nin en iyi oyuncularından biri olacağını kanıtladı. Çok pozisyona girdi ama gol vuruşlarında bir türlü kaleyi bulamadı. Böylesi genç bir oyuncunun, Türkiye’nin en anlaşmış ekibi Başakşehir karşısında defalarca gol pozisyonu yaratması kendi ve takımının geleceği açısından önemlidir.

Adebayor’un önemli bir maçta oyuna hiçbir katkı yapmaması, artık yavaş yavaş sona yaklaşmasının kanıtı olsa gerek. Başakşehrin, Visca ve Elia tarafından hazırlanıp atılan güzel golü geçersiz sayıldı. Kanımca hakemlerin bu karar tartışmalıdır…

YORUM YAZ